Daglig udrykning hos DSRS-redningsfolk i Lysnæs

De frivillige på redningsstation DSRS Lynæs har så at sige lynende travlt. Mindst én gang dagligt bliver redningsfolkene i denne tid tilkaldt for at hjælpe nødstedte sejlere. Det er fortsat motorstop og grundstødninger, som synes at toppe listen, men ind i mellem gælder det også i eftersøgninger på fjordene og i Kattegat.

Det skete så sent som onsdag i denne uge, hvor redningsfolkene blev kaldt ud af JRCC til en SAR opgave med en dykker, der ikke var kommet tilbage fra en dykning. Inden de var kommet af sted havde en helikopter dog fundet dykkeren, og man kunne nøjes med at notere sig for en aflysning.

Men samme aften lød alarmen igen: ”Vi blev kaldt ud til en motorsejler på 27 fod, der havde fået problemer med motoren - den løb varm. (Og min pizza blev kold). Båden lå ca 1 sm SW forLynæs havn (og hjemmehørende i Lynæs), så det var en af de små ture. Hurtigt ud, slæbetov ombord og derefter ind til Lynæs. Inde ved broen startede de selv motoren op og sejlede selv ind på plads. Ejeren ville melde sig ind i DSRS.” skriver folkene på hjemmesiden.

Også mandag og tirsdag var deres redningsaktioner: Et ægtepar havde tirsdag gearproblemer i deres lystbåd udfor Hundested Havn og måtte tilkalde hjælp for at komme til havnen.

Mandag måtte Lysnæs-redningsbåden undsætte en lystbåd med motorstop ud for Odden havn, og i weekenden kom der nødmeldinger om bl.a. sort røg fra motorrum, motordefekt i en båd med små børn om bord, en sejlbåd var stødt på grund, og en motorbåd havde ikke brændstof nok til at komme i havn - alle blev bugseret i sikkerhed.

I skrivende stund er der i år indtil videre udført ca. halvt så mange DSRS-aktioner i forhold til hele sidste år, hvor der var rekord mange med 898 aktioner. I 2019 blev der udført 599 danske DSRS-aktioner.
Kilde: sn.dk Halsnæs