fbpx

Hvad sker der ved et bådsammenstød med 20 knob?

Testfakta har aldrig før udført en kollisionstest med en båd. På opgave fra de norske søfartsmyndigheder, Kystadministration og Det norske Søredningsselskab blev en almindelig fritidsbåd udsat for en sammenstøds-lignende situation på RISE Research Institutes of Sweden's crash test center i Borås. Resultaterne var skræmmende.

Testen blev udført med en hastighed på 20 knob, en hastighed, som de fleste fritidsbåde når. Ved det pludselige stop ved denne hastighed (37 km / t) blev crashtestdummierne udsat for kræfter svarende til 12 gange deres egen vægt.

De anvendte dummies var beregnet til at simulere en familie på fire med en vægt på henholdsvis 70 kg og 35 kg. Ved hjælp af højhastighedskameraer får du et brutalt glimt af de kræfter, der spiller i simuleringen. Alle dummies blev ved sammenstødet smidt ud af båden.

– Jeg er mindre overrasket over det drama, vi er vidne til med 20 knob. Hvad jeg virkelig frygter, er at mange fører deres båd meget hurtigere end det, siger Klaus Hahn, administrerende direktør hos Testfakta.

OM TESTFAKTA
Testfakta er en uafhængig test- og forskningsvirksomhed med speciale i laboratorietest og evaluering af produkter til forbrugere og professionelle brugere. Testene udføres i samarbejde med et europæisk netværk af certificerede test- og forskningslaboratorier, der er specialiseret i forskellige produkt- og testområder. Testfakta udfører test på vegne af medierne, producenterne, detailhandlerne og myndighederne med det formål at verificere, kontrollere og kommunikere kvalitet og ydeevne.