fbpx

De klassiske både dyster igen i Svendborg

Svendborg Classic Regatta bliver sejlet 5-7. august i år, efter den sidste år blev aflyst på grund af Corona-pandemien, og bliver sejlet efter det velkendte program.

Tilmelding til stævnet, der også byder på et sjovt socialt samvær, slutter 1. august og allerede få dage efter der blev åbnet for tilmeldt var der 13 deltager, så der er et lille stykke vej til de normalt 30 til 50 både som plejer at deltage. I år kommer spisningen til at foregå i Rundbuehallen, der er nabo til Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksø, og der bliver bureau på ”Bølgen”, lige ved siden af, hvor bådene kommer til at ligge ved Jessens Mole.

Sophus Weber Race og Bent Aarre Cup
Fredag og lørdag er der planlagt i alt fire trekantbanesejladser på Lunkebugten og to distancesejladser tilbage til Christiansminde tæt på Svendborg for de klassiske træbåde, der er konstrueret senest i 1970. De sejler om Sophus Weber Pokalen, mens traditionelle og klassiske både i glasfiber eller stål sejler samtidig på samme både om Bent Aarre Cup. Disse både skal også være konstrueret senest i 1970. I begge kategorier må både gerne være bygget efter 1970.
Der sejles med bådene målt efter NNL-reglen version 2013. NNL står for ny nordisk længde og er en version over den gode gamle NL-regel.

Regatta Tour for tursejlere
Alle både der er konstrueret senest i 1970 er velkomne til Svendborg, også tursejlere som der bliver arrangeret en Regatta Tour for både fredag og lørdag. Årets tour-program er ikke fastlagt pt, men det bliver et par fornøjelige dage til vands og til land med andre sejlere. Tidligere år har budt på by‐ og havnevandring med kulturelle og kulinariske oplevelser. Simulatorsejlads eller Ø-udflugt i det sydfynske.

Motorbådsløb
Motorbådsløbet er for klassiske motorbåde konstrueret senest i 1974 og kan rumme alt fra opgavesejlads i Sundet, flotillesejlads, udflugt til en sydfynsk ø og lørdag formiddag en slalomsejlads ved Honnørkajen udfor Maritimt Center, hvor motorbådejernes evner bliver prøvet af på sjov og spændende vis.

Årets båd
Endelig bliver stævnets kønneste, smukkeste eller mest velholdte båd kåret som Årets Båd. Den vælges af deltager, hvor hver båd får en stemmeseddel. Alle deltagere om bord på båden er velkomne til at besøge Danmarks Museum for Lystsejlads under stævnet.

Se mere på www.classicregatta.dk


Galleri