12mR bådene gæster Kerteminde

I kommende uge, fra den 21. juni og frem til den 27. juni får Kerteminde besøg af sejlsportens kongeklasse - 12mR- bådene.

Kerteminde Sejlklub, som i samarbejde med 12mR-klassen i Danmark, har indbudt til stævnet, forventer ca. 5-6 både fra Tyskland og Danmark vil dyste på Kerteminde Bugt lørdag den 26. og søndag den 27 juni.

Wings er allerede ankommet og Vim ankommer senest i dag, så allerede nu er der en sjælden spændende mulighed for at nyde de flotte både ved Ndr. Havnekaj i Kerteminde Havn - helt tæt på.

Wings og Vim vil også deltage i Kerteminde Sejlklubs aftensejlads tirsdag aften, (den 15. juni, red.) - og har inviteret en del lokale bekendte fra Kerteminde Sejlklub til at være med.

12mR-klassen har i de senere år oplevet en opblomstring, og der sejles stævner i både i Europa og USA. I Danmark er der i øjeblikket 5 12mR-både: Thea, Vanity V, Wings, Vim og Kiwi Magic, hvoraf de sidste tre er tilmeldt stævnet på nuværende tidspunkt. Også den tyske båd Jenetta er tilmeldt.

De fleste af 12mR-bådene er bygget før 2. verdenskrig, og var den bådtype, der blev anvendt i den prestigefyldte Americas cup, i de gode gamle dage, inden de eksotiske materialer og bådtyper tog over.
Det er fantastiske smukke klassiske både med en længde på ca. 22 meter, en mastehøjde på ca. 30 meter og med besætninger på 16 personer.

Stævnet i Kerteminde er en af optakterne til VM i Helsinki i Finland for 12mR-klassen, der afvikles i august måned.

Sejlsporten har altid været en del af Kertemindes DNA, og stævneleder Henrik Møhl fra Kerteminde Sejlklub er meget glad for, at 12-meterne ligger vejen forbi Kerteminde.

wings ved nrd. havnekaj

Wings og teamets følgebåd Haddock er som de første ankommet til Kerteminde. De smukke både ligger ved Ndr. Havnekaj, og du kan komme helt tæt på og nyde disse flotte både. Foto: Henrik Møhl


Galleri