DR-Sommertogtet med musik kommer igen

Alt tyder på, at vi igen i år kan opleve nogle af de bedste, danske musikere i DR-programmet Sommertogtet, Lyden af vores land.

I hvert fald er den Marstal-byggede Svendborg-skonnert Aron booket til tre ugers sejlads i højsommeren for DR TV med kendte musikkunstnere om bord.

I programmet følger man livet på den sejlende Aron og musikernes forberedelser til optræden i en række anløbshavne.

I juli og august sidste år sejlede skuespiller Troels Lyby med som vært for i alt seks udsendelser af en times varighed. Hvilke havne der anløbes i år og navne på medvirkende musikere og vært er endnu ikke blevet offentliggjort.

Skipperparret Gorm Bødker og Helene Moodie købte tidligere i år skonnerten Aron af Svendborg og kan som nybagte sejlskibsredere se frem til en næsten udsolgt sæson.

Den 115-årige tomaster åbnede i maj måned sejlsæsonen med en fire dages øhavs-sejlads i samarbejde med Jysk Rejsebureau:

- Det var et bredt publikum. De yngste var 22 og de ældste var over 80, fortæller Gorm Bødker til Fyns Amts Avis.
Tre tilsvarende sejladser er allerede udsolgt. På den fjerde er der kun få pladser tilbage.
Kilde: Fyns Amts Avis

ARON 1906 SVENDBORG
Aron er en kravelbygget 2-mst jagtbygget sletskonnert; dvs.en skonnert, der i modsætning til topsejlsskonnerter og bramsejlsskonnerter ikke fører råsejl. Aron har jagtens bløde linjer og kraftige ’spring’, som det var traditionen for skonnerter bygget i Marstal.
Aron løb af stablen 10. april 1906. Skibet er bygget af eg på eg med jagtens flade agterspejl og gode sejlegenskaber af skibsbygmester Lars Jensen Bager ’den yngre’ på Brdr. Bagers værft i Marstal.

002 foto carsten andersen nordiskfilm