fbpx

Oures certificering som sportsklub forlænges

Det er anden gang, at Oure får forlænget deres certificering som sportsklub, og overrækkelsen af det nye certifikat fandt sted sammen med Rektor for Oure Kostgymnasium Kenneth Vennerstrøm, klubkonsulent fra DS Henrik Tang Kristensen og kostgymnasiets sejlere fra 3.G.

- Besøget fra Dansk Sejlunion var en rigtig god oplevelse og et tegn på det gode samarbejde, der er mellem sejlunionen og os som kombineret skole og klub. Jeg er sikker på at Henrik Tang Kristensens  møde med gymnasieeleverne fik et indtryk af, hvor meget tiden på Oure, fx på vores sejlgymnasium, kan rykke ved de unges udvikling - og give dem mod på flere sejleventyr også efter endt skolegang, fortæller rektor Kenneth Vennerstrøm.

Klubkonsulent i DS Henrik Tang er begejstret for Oures tilgang til sejlads.

- Oure er i høj grad en rollemodel for skoler med sejlsport på programmet. I Oure er der kvalificeret træning flere gange ugentligt, og de unge kan vælge mellem et bredt udbud af både, fx Europa, Laser, 29'er, Nacra eller J/70'ere, på Oures sejlbase på Lundeborg havn. På den måde er Oure et virkelig godt udviklingstrin for en ung sejler, der gerne vil afprøve sit potentiale, lyder det fra Henrik Tang Kristensen, der uddyber.

- Men udnævnelse forpligter også. Det gælder også, når de unge forlader opholdet på Oure. Her gælder det om, at skolen i samarbejde med Dansk Sejlunion anviser et lokalt klubtilbud, hvor de kan fortsætte deres sportslige udvikling, og det hjælper vi gerne med som sejlunion via samarbejdet med Oure, fortæller han.

Sejlads på skoleskemaet
De unges udviklingsmuligheder på Skolerne i Oure har stor betydning for Dansk Sejlunion.

- Generelt får efterskoler og gymnasier stadig større betydning for tilgangen til sejlsporten, i kraft af Skolerne i Oures speciallinjer, Sejlads & Ski/snowboard. På skolerne kan de unge udvikle både sømandskab og sportslige færdigheder. Ikke mindst for mange unge uden sejlerbaggrund i familien kan et ophold på efterskole, gymnasium eller højskole være præcis den trædesten, der får dem ind i miljøet og i gang med at sejle, fastslår Henrik Tang Kristensen.

Hos Skolerne i Oure er der også stor glæde over endnu engang at modtage certificeringen som sportsklub. Særligt hos leder af Oure Sejl Akademi Jesper Henriksen.

– Mange af de sejlere, som kommer til Skolerne Oure, har en drøm om, at sejlads eller sejlsport skal være en del af deres livsstil. De færdigheder, de får her på skolen, vil vi gerne have, de tager med tilbage til de danske sejlklubber og træningsmiljøer, siger lyder det fra Jesper Henriksen.

Om sportsklubkonceptet
Der er fire centrale kriterier for at opnå status som sportsklub:
1) Politisk forankring af klubbens rammer for sportslig udvikling
2) Navngiven ungdomsleder med ansvar for konceptet
3) Klubben er Ungdomsvenlig Sejlklub
4) Adgang til træning og aktiviteter hele året

Derudover anbefaler Dansk Sejlunion en række forhold, blandt andet udviklingsplaner, uddannede trænere, sejladstræning flere gange ugentligt i sæsonen, fysisk træning og sociale aktiviteter. Det falder godt i tråd med den måde og de muligheder Skolerne i Oure arbejder med sejlads og sejlsport på.

oure certifikering

Humøret var højt da Oure fik overrakt deres nye Certifikat. 
Kapsejlads

De danske E-jolle sejlerne henter endnu flere medaljer

Kapsejlads

Stærkt felt klar til at dyste om DM-titlen

Kort nyt

A-Cat: "Det må I ikke - stooop nuu"...

Sejlsportsliga

Hvad sejlsport og ligasejlads dog ikke kan føre til...?

★ Artikel

★ Omsider den rette rig

Bådudstillinger

Om mindre end 14 dage går det løs...

Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?