Politiet tjekker speedbåde og vandscootere

I lørdags var Midt- og Vestsjællands Politi på rutinekontrol i dagstimerne på Køge Bugt.

Politiets vagtchef oplyste efterfølgende over for Sjællandske Medier, at man i løbet af de otte timer kontrollerede 17 speedbåde og tre vandscootere.

- Der blev rejst tre sigtelser for mangler i forbindelse med forsikring og certifikater, siger vagtchefen til sn.dk. Der blev ikke skrevet nogen sager om sejlads i spirituspåvirket tilstand.

Politiet tjekker bl.a. om førere af speedbåde og vandscootere har papirerne i orden, om der er redningsveste til alle om bord, og om man er påvirket af alkohol.

I forrige weekend foretog kollegerne vest for Storebælt hos Midt og Vestjyllands Politi kontrol på Silkeborg Søerne. Det blev i alt til 159 kontrollerede både. Fredag blev 45 både stoppet mellem klokken 14 og 21. Blandt andet fik en bådejer en bøde på 5000 kr. for at sejle for hurtigt på Borresø, skriver Midtjyllands Avis.

En anden bådejer blev sigtet for ikke at have nok redningsveste i båden i forhold til antallet af passagerer. Også lørdag blev der foretaget kontrol af politiet, denne gang af 114 både. På Brassø sejlede en 18-årig mand fra Ringkøbing, som blev sigtet for at sejle hurtigere end de tilladte otte knob.
Kilder: Sn.dk, Midtjyllands Avis, politi.dk.