På lørdag kan du få en på opleveren - Øresund sammen - hver for sig

På lørdag, den 12. juni gentager de mange Øresundsklubber som står bag Øresund Sammen hver for sig  successen fra sidste år, hvor mange hundrede både sejlede eskadre-sejlads, hvor alle rundede et mærke i Københavns Havn.

Man afgår individuelt fra hvilken havn man ønsker således, at man kan runde udlagt mærke langs Toldboden i Københavns Havn, mellem kl 12.00 og 14.00 den 12. juni 2021.

Kronløbet (hovedindløbet i Københavns Havn, red.) er i denne anledning blevet åbnet for lystsejlere i ovennævnte periode, men kun til indsejling.

Al sejlads ind i havnen skal ske gennem Kronløbet i styrbord side (nordvestlige side af løbet, red.). Man følger derefter en rute ned langs Langelinie, forbi Langeliniehavnen og runder udlagt bøje i god afstand om bagbord.

Udsejling fra Københavns Havn skal ske gennem Lynetteløbet (som stadig er åbent, red.!) - for alle både for herefter at sejle enten nordpå eller sydpå, alt efter hvilken vej du skal.

I midten af Kronløbet vil der ligge en RIB Motorbåb, og sørge for at hjælpe med den indgående sejlads, og samtidigt tage højde for evt. anden trafik ud af Kronløbet.
Der vil ligeledes ligge en RIB Motorbåb ved det udlagte bøje, begge både fører DS-stander på en mast.

Alle kan anvende sammen kanal 72, og al kommunikation foregår herfra – så husk at åbne for kanal 72.

Alle søvejsregler er gældende, herunder dem maksimale hastighed der er tilladt i Københavns Havn, som er 5 knob.

Det er gratis at deltage, men vi samler donationer sammen som gives til at støtte Dansk Søredningsselskab, som en påskønnelse af den sikkerhed selskabet yder alle sejlere til søs.

I 2020 kunne 'Øresund ssammen - hver for sig' støtte dem med kr. 60.000.-