Jubel i sejlklubben: Nu tør vi tænke fremad igen

Næstved Erhvervshavn flytter ud af byen til Stenbæksholm, så havnearealerne i centrum kan udvikles til et nyt byområde i tæt sammenhæng med bymidten. Dermed fredes lystsejlerme.

Beslutningen om at flytte Næstved Erhvervshavn ud af byen var ventet med spænding i Næstved Sejklub. Længe havde området på Ydernæs været i spil, som ville have betydet, at sejlerne ville komme i alvorlig klemme og måske måtte vinke farvel til mange af deres pladser.

Når de planer nu er skrinlagt, betyder det, at Næstved Sejlklub, og alle aktiviteterne på Ydernæs, kan fortsætte som i dag.

På Ydernæs har flere sejlerforeninger i dag hjemme. Ud over de ca. 75 lystbåde i Kanalhavnen og tilhørende beddingpladser, er der på Ydernæs også klubbens jolleforening, Poul Vigs Bådelaug og den kommunale sejlerskole.

Partierne bag aftalen har yderligere aftalt, at de rekreative faciliteter på Ydernæs skal styrkes og udvikles i åben dialog med interessenter og borgere.

- Det er en super glædelig nyhed, at Ydernæs går fri. Det betyder, at vi igen tør tænke fremad efter at have stået stille, mens havnedebatten har stået på, fortæller Torben Søndergaard Nielsen, formand for byens knap 500 sejlere til Sn.dk, Næstved.
Kilde: Sn.dk og Næstved Kommune.

002 den nuværende næstved havn
Den nuværende Næstved Havn, hvor der bliver nye muligheder for byudvikling.

003 skitse over næstved erhvervshavns nye arealer
Skitse over Næstved Erhvervshavns nye arealer.


Galleri