Deleøkonomi: Skipperi - nu også i Danmark

En ny digital båddelingstjeneste er gået i land på de danske kyster - på en mission for at gøre sejlerlivet tilgængeligt, og enkelt for alle.

Efter stor succes i resten af Skandinavien er Skipperi nu kommet til Danmark med 15 fuldt udstyrede delebåde. Planen er at udvide til - helt op mod 200 både i Danmark, ligesom det er sket i Sverige og Finland.

Skipperi er en moderne og fuldt digitaliseret båddelingstjeneste, som giver adgang til en flåde af delebåde. Med et fast månedligt abonnement som eneste omkostning, får medlemmerne ubegrænset adgang til 15 Yamarin Cross BR 54, 57 og 62 både, lokaliseret i havnene, Ishøj, Brøndby og Københavns omegn i sommeren 2021. Næste år planlægger de at udvide til resten af Danmark. Derudover får man som abonnent adgang til mere end 350 både fordelt i Norge, Sverige, Finland og New Zealand til fri afbenyttelse.

“Nu får alle muligheden for at komme ud at sejle - også uden at ha’ en båd. Vores mission er at få flere mennesker ud på vandet på en nem og bekymringsfri måde. Sejlads skal være for alle. Alle der har lyst, alle der gerne vil, og det skal være let at gå til.” siger Bo Hilding, CEO af Skipperi Danmark.

Deleøkonomien - også til søs
Skipperi vil gøre sejlerlivet mere tilgængeligt for alle, ved at skabe et mere bæredygtigt dele-koncept til både. Folks opfattelse af ejerskab ændres hurtigt verden over - og der begynder i højere grad at være fokus på oplevelserne frem for “ejerskabet”. Dette gælder også inden for sejladsens verden, og der er en øget efterspørgsel på 'ejer-alternativer', som gør det lettere for folk at få oplevelser på vandet.

“Vi kommer med en tjeneste, som gør det muligt at tage på lokale sejleventyr. Og vi kommer på et tidspunkt, hvor mange har fået øjnene op for, hvor meget Danmark, den danske natur og de danske kyster har at byde på.” siger Bo Hilding.

Enkelt og bedre for miljøet
Skipperi tager sig af al vedligeholdelsen, udstyr, forsikringer, bådplads og selve bådene, noget som gør sejlerlivet enklere end nogensinde før.

“Vi håber på at gøre sejlerlivet tilgængeligt for alle der har lyst, og med en bedre brug af vores fælles ressourcer, også for at skåne miljøet. Vi tror på at delebåden kan være vejen frem.” siger Bo Hilding

Booking af både, bådens placering samt adgangen til nøgler sker gennem Skipperi app’en, der tjekker bådens udstyr ved at kombinere telefonens kamera med AI teknologi. Sæsonen starter 1. juni. Yamarin-bådene inkluderer Yamarin Cross-modellen med aluminiumsskrog, samt nye Yamaha motorer.

fuji5507

Prisen for et abonnement starter ved 1.495 kr./mdr. for hverdage, og 2.395 hvis du vil have muligheden for at 'leje' en båd, hvor du får adgang alle ugens syv dage.