Frederikssund Lystbådehavn indvier bad- og toiletbygning

Sejlere, som vil overnatte i Frederikssund Lystbådehavn, kan glæde sig til trygge og tidssvarende toilet- og brusebade i en nyopført, flydende bygning.

Sol over Vikingebyen, hvide bølgetoppe på Roskilde Fjord, vajende dannebrogsflag og glade medlemmer af Frederikssund Lystbådehavn.

Scenen var perfekt, da lystbådehavnen i begyndelsen af maj måned, bød borgmester John Schmidt Andersen (V) og flere andre politikere velkommen til indvielse af en nybygget, flydende toilet- og badebygning.

”Den er fantastisk flot. Lystbådehavnen vil blive en endnu større attraktion, når overnattende sejlere får tilbudt så velordnede og lækre faciliteter,” sagde John Schmidt Andersen.

”Tillykke til sejlerne, til gæste-sejlerne, til byen og til lystbådehavnens medlemmer, som har lavet et stort arbejde,” sagde borgmesteren og udbragte et trefoldigt hurra for havnen og bygningen.

Trygt og rent
Bygningen har seks rum med bad- og toilet, lokale til bl.a. havnefoged, møder og vagter, som i sejlsæsonen, sørger for, at det er trygt at fortøje i havnen og benytte faciliteterne på alle tider af døgnet.
Huset er fast fortøjet til to store pæle, hvor det kan bevæge sig op og ned, og konstrueret, så det klarer fjordens tidevand - og selvfølgelig en storm af Bodil-styrke, når en sådan igen har kurs mod Frederikssund.

Formand for Frederikssund Lystbådehavn, Nils Dragsted er stolt over den opbakning, der har været til projektet. De 320 andelshavere har selv betalt for den to mio. kroner dyre bygning. Nu glæder han sig til at sige velkommen til mange flere overnattende sejlere, som må betale et lille beløb for at få adgang til det ny tilbud:

”Vi har ca. 300 overnattende sejlere om året. Jeg forventer, at vi fordobler, når gæstesejlerne ser, at vi kan tilbyde moderne, rene og trygge bad- og toilet forhold,” siger han og forklarer, at man altid kan ringe til havnefogeden for tidsbestilling eller benytte havens app til formålet.