Udlejningsbåde klar i Juelsminde Marina

Sidste år oplevede sejlsporten i Danmark, at flere end nogensinde var ivrige efter at komme ud på havet for at sejle. Og nu hvor restriktionerne om indrejse til Danmark bliver løftet bid for bid, så har tyske Mola Yachting, der udlejer sejlbåde, ligesom andre udlejer sommerhuse eller autocampere, grebet bolden og fundet plads i Juelsminde Marina til otte chartre-både.

Det er tidligere havnefoged Kem Kaas der skal modtage gæsterne, der kommer til byen for at holde ferie til havs. Bådene vil typisk blive udlejet på ugebasis.

– Vi har fået tre Bavaria sejlbåde på plads i østhavnen. Det er en 34, 37 og en 46 fod, og snart kommer også tre Hanse-både, fortæller Kem Kaas, som vi fanger en tidlig morgen på telefonen, hvor han er på sit faste job hos for Hornsyld Købmandsgård. Den service, han skal yde for Mola Yachting er kun en sidebeskæftigelse for ham lige som også cafeen, han er med til at drive i marinaen.

– Jeg skal byde kunderne velkommen, og de fleste sejlere kommer nok fra Tyskland. Juelsminde ligger godt for tursejlads, hvor sejlere fra eksempelvis Flensborg kan komme hertil i bil på under tre timer og tage ud at sejle samme dag. På en uges charter kan de sagtens sejle rundt om Fyn eller tage i retning af Kattegat og udforske Tunø, Samsø, Endelave, Læsø og Anholt, siger Kem Kaas.

– Jeg bliver så en slags praktiske gris, der skal sørge for, at bådene er klargjorte mellem de forskellige gæster. På lørdag vil en hytte på syv kvadratmeter stå klar i havnen, og her indretter jeg et lille lager af ting, man kan stå og mangle til turen, om det nu er en fender mere eller et ekstra par tallerkener. Desuden bliver der en lille disk, hvor papirarbejdet kan gøres.

Det er bestyrelsen i Juelsminde Havn og Marina, der står bag beslutningen om at give Mola Yachting plads blandt Juelsmindes mere end 500 bådpladser. Mola Yachting har bl.a. afdelinger i fem tyske havnebyer og i Stockholm.

Fra Mola Yachtings hjemmeside:
”Den danske øverden med sin unikke blanding af betagende og uberørt landskab er bestemt et af de smukkeste sejlområder for sejlere på Østersøen. De små, typisk danske og hyggelige havne ligger normalt ikke langt fra hinanden i et varieret sejladsområde, hvor små idylliske øer skifter med små byer. ”