fbpx

Nu kan du 'parkere' - men også få 'p-bøde' på Refshaleøen

Inkluder i Newsletter: Ja

Refshaleøen har gennem de senere år udviklet sig til en af de mest populære bydele i København. Alt fra samtidskunst, teater og gourmetmad til antikmarkeder og street food trækker tusindvis af københavnere til øen, men også turister fra både ind- og udland finder vej til den gamle værftsø. Nu får også sejlerne mulighed for at lægge til direkte ved kajkanten.

Refshaleøens Ejendomsselskab, der ejer de gamle B&W-arealer, har nemlig opgraderet kajkanterne, så både op til 50 fod nu kan lægge til ved nogle af de vestvendte kajstrækninger.

'Vi har i de seneste år fået flere henvendelser fra sejlere, der har ønsket at lægge til kaj i en kort periode, f.eks. en formiddag, for at besøge nogle af de mange aktiviteter, vi har på øen. Det har vi ikke haft mulighed for hidtil, men det bliver nu muligt', siger Jes Transbøl, der er adm. direktør for Refshaleøens Ejendomsselskab.

Det er dog ikke tanken, at bådene skal blive liggende i dage- eller ugevis, og derfor har selskabet indgået et samarbejde med Apcoa, der har opsat små P-automater, hvor man kan betale for anløb.

'Man vil kunne lægge til kaj i tidsrummet 10:00-24:00 på alle dage. Man kan altså ikke overnatte her, som man kan i deciderede havne', forklarer Jes Transbøl.

Betal pr. dag eller time - ik' billigt!
I automaterne kan man købe en dagsbillet. Prisen for en båd på op til 20 fod er 200 kr. pr. dag, mens en båd på mellem 20 og 50 fod koster 400 kr. pr. dag. Man kan også købe adgang på timebasis, hvor mindre både betaler 35 kr./time, mens de store betaler 55 kr./time. Der kan både betales med kort og MobilePay i automaterne, hvor man også indtaster navnet på skibet. 400,- for en dagsbillet, her på Bådmagasinet tør vi godt kalde det for Danmarks dyreste 'parkering'. 

'Vi har opgraderet kajen med store dæk, der fungerer som fendere, samt nye pullerter, så der er gode fortøjningsmuligheder. Der bliver også opsat nye redningsstiger fra LifeLadder, der er tydeligt markeret og har indbygget lys, så man let kan se dem, hvis man er faldet i vandet - Vi håber at denne nye mulighed vil vække interesse hos de mange sejlende gæster, der hvert år besøger København, og hos de københavnere, der sejler rundt i havnen i dag”, siger Jes Transbøl.

Helt ny ordning for Apcoa
Ordningen er udviklet i samarbejde med Apcoa, og det er første gang, selskabet laver en sådan:

'Vi har god erfaring med at udvikle parkeringsløsninger for bilparkering, så for os var det naturligt at være med til at løse denne opgave. Vi ved, at mange sejlere gerne vil lægge til kortvarigt uden for de traditionelle havne, men indtil nu har der ikke været mulighed for det særligt mange steder. Vi håber, at vi kan få nogle gode erfaringer fra Refshaleøen, som også ville kunne udbredes til andre steder i landet' siger Dan Kirk, Head of Marketing, Business Development & Consumer Relations hos Apcoa.

P-bøde
Sammen med den nye mulighed, så følger der også for sejlerne noget helt nyt. Du kan nu få en P-bøde. Det er selveste Europark Parkeringskontrol som skal holde øje med om du har betalt - og når du ikke lige op til automaten, så vanker der 1.500 i bøde! Den lader vi lige stå et øjeblik...

Fakta om anløb på Refshaleøen
Det bliver fra 1. maj 2021 muligt for både på op til 50 fod at anløbe udvalgte kajstrækninger på Refshaleøens vestvendte kant. De områder, hvor det er tilladt at lægge til kajs, er tydeligt markeret.
Det er kun muligt at lægge til kaj i tidsrummet 10:00-24:00 og det kræver, at man enten køber en time- eller dagsbillet. Billetter købes i automater, der er opstillet af Apcoa på kajkanten.
For både op til 20 fod koster en dagsbillet 200 kr., mens en timebillet koster 35 kr./time. For både mellem 20-50 fod koster en dagsbillet 400 kr., mens en timebillet koster 55 kr./time.
Europark Parkeringskontrol kontrollerer og kan pålægge skibe, der anløber uden retmæssig betaling, et gebyr på 1.500 kr.

Fakta om Refshaleøen
Refshaleøen er en kunstig ø i København. Øen blev anlagt af B&W i 1872, og frem til 1996 var øen hjemsted for en af Danmarks største industrivirksomheder, B&W Skibsværft.
Siden 1996 har Refshaleøens Ejendomsselskab A/S udlejet bygninger og arealer. I dag huser øen flere end 150 forskellige lejere og aktiviteter, der spænder lige fra kreative iværksættere, kunsthal, smed, antikmarked, street food, caféer, ungdomsboliger, klatrehal, paintball, gourmetrestauranter og meget andet. Der afholdes også en række festivaller og koncerter på øen. I 2019 var der op mod 2 mio. gæster på Refshaleø