Lille sejlbåd vædrer Sailing Yacht A

Der er tydeligvis panik om bord på den lille sejlbåd, da en familiefar får styret direkte ind i siden på ikke mindre end verdens største sejlyacht, mens børnene forsøger at advare ham om kollisionen.

Den vanvittige vædring skete i forgårs ud fra kysten af Galicien i det nordvestlige Spanien. På en video, der nu er gået viral, kan man se, hvordan den lille sejlbåd er kommet op på siden af den sejldrevne yacht "Sailing Yacht A", ejet af den russiske milliardær, Andrey Melnichenkorantic.

Få sekunder senere går det galt, da den lille sejlbåd resolut sejler direkte ind i siden på kæmpen og derefter glider hen langs skroget mod hangarens åbne sideport, hvor et besætningsmedlem på Sailing Yacht A følger optrinnet.

Omsider får familiefaren startet den lille båds påhængsmotor og bakker væk fra den russiske yacht til ca. 3,3 milliarder kroner.

"Sailing Yacht A" ejes af den 49-årige russiske finansmand Andrey Melnichenkorantic, som siges at være god for mere end 113 milliarder kroner.

Yachten fra 2015 blev designet af franske Philippe Starck. Den er 143 meter langt, har tre 91 meter høje master og 3.747 m2 sejl. Der er otte etager, helikopter og en del af bunden er af glas, så man kan se, hvad der svømmer under yachten. Prisen er oplyst til ca. 400 mio. dollars. Måske lidt mindre nu den er blevet ridset...

Bådmagasinet mødte Sailing Yacht A på deres jomfrutur fra Kiel og op gennem Øresund - og i vores trykte udgave fra april 2017 kan du se - ja skal vi kalde den noget aparte Yacht, tæt på.

I anledningen af påsken (ferietid er jo læsetid, red.) - så får du April/2017 som e-magasin her - klik på forsiden og læs løs: 

bm april2017