fbpx

Norsk hybrid-elektrisk skoleskib ned langs kysten - se galleri

Inkluder i Newsletter: Ja

I disse måneder anløber det norske hybrid-elektriske skib, "Bard", næsten halvtreds havne langs Norges kyst fra syd til nord.Skoleskibs-ideen kommer fra det norske Redningsselskap i samarbejde med Brim Explorer, der normalt sejler krydstogt med turister i de nordligste, norske farvande. Foto: Brim Explorer/FB.

Over to måneder vil tusindvis af skolelever stige om bord for at lære om sikkerhed til søs, havbiologi, plastaffald og fremtidens grønne, maritime industri. Initiativet støttes bl.a. af virksomhedsfonde og det norske søfartsdirektorat.

Det var meningen, at også søsterskibet ”Brim” skulle deltage som skoleskib langs den norske kyst, men da Brim lå til kaj i Tønsberg i forrige uge udbrød der en mindre brand i batterirummet. De fire besætningsmedlemmer om bord slap uskadt fra hændelsen.

– Vi undersøger nu sammen med batteriproducenten, hvordan branden kunne opstå. Undersøgelsen og renoveringen vil tage tid, da vi prioriterer sikkerheden om bord højt, så Brim kommer desværre ikke med på undervisningsturen, oplyser Espen Larsen-Hakkebo fra Brim Explorer.

Brim og Bard blev søsat i henholdsvis 2019 og 2020 og begge både tilbyder panoramisk udsigt for gæsterne ombord. De medbringer desuden undervandsdroner til at udforske livet i havet.

BARD og BRIM EXPLORER
Turistkatamaraner
Længde: 24 meter
Bredde: 11 meter
Hybrid fremdriftssystem
Batteripakke hver på 800 kWh
Plads til 140 passagerer på hver

Se billedgalleri









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *