Norsk hybrid-elektrisk skoleskib ned langs kysten - se galleri

I disse måneder anløber det norske hybrid-elektriske skib, "Bard", næsten halvtreds havne langs Norges kyst fra syd til nord.Skoleskibs-ideen kommer fra det norske Redningsselskap i samarbejde med Brim Explorer, der normalt sejler krydstogt med turister i de nordligste, norske farvande. Foto: Brim Explorer/FB.

Over to måneder vil tusindvis af skolelever stige om bord for at lære om sikkerhed til søs, havbiologi, plastaffald og fremtidens grønne, maritime industri. Initiativet støttes bl.a. af virksomhedsfonde og det norske søfartsdirektorat.

Det var meningen, at også søsterskibet ”Brim” skulle deltage som skoleskib langs den norske kyst, men da Brim lå til kaj i Tønsberg i forrige uge udbrød der en mindre brand i batterirummet. De fire besætningsmedlemmer om bord slap uskadt fra hændelsen.

– Vi undersøger nu sammen med batteriproducenten, hvordan branden kunne opstå. Undersøgelsen og renoveringen vil tage tid, da vi prioriterer sikkerheden om bord højt, så Brim kommer desværre ikke med på undervisningsturen, oplyser Espen Larsen-Hakkebo fra Brim Explorer.

Brim og Bard blev søsat i henholdsvis 2019 og 2020 og begge både tilbyder panoramisk udsigt for gæsterne ombord. De medbringer desuden undervandsdroner til at udforske livet i havet.

BARD og BRIM EXPLORER
Turistkatamaraner
Længde: 24 meter
Bredde: 11 meter
Hybrid fremdriftssystem
Batteripakke hver på 800 kWh
Plads til 140 passagerer på hver

Se billedgalleriKort nyt

Boss'n går i land - se hans tre halsbrækkende stunts

Kapsejlads

Finn Gold Cup - for første gang på Gardasøen

★ Artikel

★ Pas godt på din rig - den holder ikke evigt

Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Udvalgte artikler *