DSRS: Ny båd til Kerteminde

Lige efter Påske kan redningsstationen i Kerteminde under Dansk Søredningsselskab se frem til at modtage deres nye båd - en 100 procent renoveret redningsbåd fra Sverige - med opvarmet styrhus.

Redningsstationen i Kerteminde havde sidste år 60 aktioner. De foregik alle fra en åben RIB - uden styrehus, uanset vind og vejr.

– Vi er 24 frivillige på stationen, og vi ser så meget frem til at få en båd med styrhus. Så kan vi nemlig hurtigere give varmen til nødstedte sejlere - og holde os selv varme oveni! Den nye båd er udstyret med to 300 hk dieselmotorer. Når båden er ankommet går vi straks i gang med at indrette den efter alle vores specifikke ønsker og behov, fortæller stationsleder Bruno Hvid.

Redningsstationens nye båd betyder, at man langt bedre og mere sikkert kan dække området fra Kerteminde til Kalundborg og hele østsiden af Fyn.

– Vi har i vores nuværende, åbne båd været ude i både storm og snevejr, og det er altså hårdt, når man under aktioner på tre-fem timer overskylles af bølger, vind og vejr. Derfor ser vi frivillige også meget frem til, at båden leveres fra Landskrona om cirka 14 dage, siger Bruno Hvid, der senere i foråret også sørger for, at båden bliver omdøbt.

Den nye båd kommer til at ligge aktionsklar ved kajen ved Havnekontoret.

Fakta om båden
Længde: 10.3 meter
Bredde: 3.4 meter
Dybde: 1 meter
Vægt: 8 tonKort nyt

Boss'n går i land - se hans tre halsbrækkende stunts

Kapsejlads

Finn Gold Cup - for første gang på Gardasøen

★ Artikel

★ Pas godt på din rig - den holder ikke evigt

Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Udvalgte artikler *