Forårstravlhed: Alle vil på vandet - det vrimler med nye både

Den overvældende ordreindgang i sommeren 2020 hos bådforhandlere rundt omkring i landet kan mærkes - det vrimler med nye både der skal søsættes, og forårstravlheden på havnen rundt omkring vil helt klart tage til de kommende dage - ikke mindst med den varslede lune påske der venter.

På havnen hos X-Yachts i Haderslev rigges og klargøres der ”som aldrig før". Den første levering, af den helt nye  X5 har fået en ekstra justering siden verdenspremieren i januar. Den blev søsat torsdag, og er således næsten klar til 'handover' til sin norske ejer. Sydbank, kapsejladsvindende X-41, ejet af Torsten Bastiansen blev søsat i går og næste stop er Flensborg, hvor Torsten bor. 

xymarch2021 3
Travlhed hos X-Yachts i Haderslev, hvor de mange vinteropbevarede både skal klargøres til påsken.

Aldrig haft så travlt
Flemming Nielsen, ansvarlig for salg af reservedele, kan ikke huske, hvornår han sidst har haft så travlt; ”Sidste år var der helt dødt på dette tidspunkt, så det er nok fordi, jeg ikke kan huske hvordan det plejer at være. Men lige nu er det da løbet helt løbsk. Folk bestiller i et væk for at blive klar til sæsonen, der er lige om hjørnet”, fortæller han.

Det er ikke kun med nye både, man har travlt – også serviceafdelingen melder om peak. Den nye chef for afdelingen, Bjarke Gam Svare indrømmer, at han er i højeste gear; ”Vi har 20 vinteropbevaringsbåde, vi skal have gjort klar inden påske, så der er mange ender, der skal nå sammen, hvis vi skal komme i mål. Men jeg er omgivet af professionelle folk, så jeg er sikker på, at det lykkes”, slutter han.

Nye både på vej
Mange andre steder i landet øges presset på klargøringsfolkene. Med den tidligere nævnte lune påske-vejr-udsigt der er stillet sejlerne i udsigt - så vil kunderne have deres båd klar nu. 

Hos Reese Marin i Aabenraa, samt hos ShipShape i Rungsted, strømmer nye både ind, klar til levering, og hos Tempo Bådsalg står de linet op, klar til sæsonstart. 

reese
Hos Reese Marin i Aabenraa holder de nye både i kø for at blive læsset af. 

cranchi
Også hos Shipshape i Rungsted vælter det ind med nye både, klar til levering. 

tempo
Hos Tempo Bådsalg i Ishøj har man ligefrem nye både på lager, klar til levering denne sæsonKort nyt

Boss'n går i land - se hans tre halsbrækkende stunts

Kapsejlads

Finn Gold Cup - for første gang på Gardasøen

★ Artikel

★ Pas godt på din rig - den holder ikke evigt

Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Udvalgte artikler *