OBS - pas på, vejrskifte på vej

Et vejrskifte er på vej – pas på ikke at gå i gang med forårsklargøringen for tidligt.

Det flotte solskin de seneste par dage har allerede fået sejlerne rundt omkring i landet til så småt at begynde på forårsklargøringen, men her skal man altså lige være opmærksom på det vejrskifte som DMI har varslet.

Midt på ugen slår det om, og det er desværre ikke forår der meldes om. På instituttets website lyder seneste varsel:

Fra natten til torsdag frem til fredag formiddag risiko vindstød af stormstyrke fra syd og sydøst, senere fra vest

DMI har fra natten til torsdag frem til fredag formiddag udsendt et tidligt varsel om middelvind af stormende kuling (over 20 m/s) og vindstød af stormstyrke (over 25 m/s). I resten af landet vil der flere steder være risiko for vindstød af stormstyrke, men middelvinden vil ikke nå op på 20 m/s og holde sig på en hård vind til hård kuling fra sydøst og syd, senere drejende til vest. I løbet af fredagen aftager vinden efterhånden.

Det er et dybt og omfattende lavtryk, som torsdag ventes at bevæge sig fra Skotland mod nordøst til Norskehavet. Et andet sekundært lavtryk ventes at bevæge sig fra Skotland mod øst over Nordsøen og Skagerrak. Lavtrykket forventes fredag morgen over Sverige, lige nord for de svenske søer. Med lavtrykket følger fronter, som vil gøre både torsdag og fredag blæsende og våde.

Der er endnu lidt usikkerhed i vejrprognoserne om lavtrykkets bevægelse og styrke. Derfor kan DMI's tidlige varsel gå begge veje. Enten får landet kun et godt blæsevejr men uden den helt kraftige vind og vindstød, eller DMI opgraderer i løbet af tirsdag det tidlige varsel til et egentligt varsel.

Vi kan stadig opleve nattefrost de kommende dage, og med dagstemperaturer på mellem 5 og 7 grader, så vil det være for tidligt at bundmale - pas især på køltemperaturen!

Til de mange nye læsere, så tippede vi også sejlerne sidste år om denne udfordring, læs mere her.OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

SailGP

Fuld fokus på Aarhus - se highlights fra Plymouth

Udvalgte artikler *