Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

Related Articles: Forsikringsafgift: Dansk Industri ind i debatten med seriøse hårdtslående argumenter

Sidste forår havde mange tyske bådejere udfordringen med at hente deres båd i Danmark efter vinteropbevaring nord for grænsen. De måtte pænt vente til grænserne åbnede igen.

I år er det de danske bådejere der har vinteropbevaret deres båd i Sverige, som risikerer og kommer i klemme.

Indrejseforbuddet til Sverige forhindrer nemlig bådejerne i at hente deres båd.

Husejere får hjælp
Lidt af den samme udfordring står de mange danskere, som ejer sommerhuse i Sverige i. De har hverken haft mulighed for at lukke huset ned for vinteren, eller som nu- tage op og se til huset efter vinteren. Men her vil Justitsminister Nick Hækkerup forsøge og hjælpe, efter en forespørgsel fra medlem af folketinget, SF-politikeren Karina Lorentzen Dehnhardt.

Det kan vi her på redaktionen konstatere, baseret på et svar fra Folketinget.

– Jeg vil gerne tage op med min svenske kollega, om der kan skabes en ordning, hvor danskere, som har et fritidshus i Sverige, kan få lov at klargøre eller tilse dem kortvarigt – eventuelt med et krav om fremvisning af en negativ COVID-19-test, skriver Nick Hækkerup.

Det er, udover transitten til og fra Bornholm - kun personer, der bor eller arbejder i Sverige, der kan rejse ind i nabolandet lige nu.

Mon der findes en politiker der har bådejerne i tankerne, og rejser samme spørgsmål overfor justitsminister Nick Hækkerup? 


Udvalgte artikler *