Sportschef var klar til internationalt arbejde - men...

Related Articles: Internationalt: Danmark med færrest poster i 40 år, To unge danskere i World Sailing komiteer

Dansk Sejlunion nominerede fire kandidater til World Sailing komiteerne, og en af dem var til den vigtige Events Committee, hvor Danmark tidligere har været repræsenteret i mange år.

Sejlunionen indstillede sportschef Thomas Jacobsen til Events Committee, men han blev desværre fravalgt. Dansk Sejlunions formand Line Markert ville netop gerne have haft en plads i netop denne komite.

Thomas Jacobsen var en kompetent kandidat til Events Committee, som kunne bidrage med sin lange erfaring fra international sejlsport, dels som OL-sejler, dels som sportschef, og her på Bådmagasinet glæder vi os over, at Thomas Jacobsen har lysten til at yde en indsats i det internationale arbejde, og håber Thomas vender tilbage om fire år.

Events Committee er i forvejen en prestigefyldt komite, hvor mange lande kæmper om en post, og derfor var odds’ene for en dansk plads ikke høje.

Det blev afgørende, dels at Sverige nominerede en kvindelig kandidat (kvindelig repræsentation prioriteres, red.), dels at en nomineret tysker repræsenterer surfsporten, dels at den polske vicepræsident har presset på for at få en landsmand ind i komiteen. Dermed var der ikke plads til flere fra Nordeuropa, idet WS ønsker en bredere global spredning.

Det kan også have haft betydning, at Thomas ikke er en specielt kendt profil i World Sailing regi, udover naturligvis som sportschef ved de internationale stævner.

Mange lande som ønsker at køre personer i stilling til en WS komite poster laver flerårige planer for, hvordan personen præsenteres og herunder kommer med til et par årsmøder, så han/hun får skabt sig et netværk og centrale WS folk får et indtryk af kandidaten samt dennes holdninger. Så her har Dansk Sejlunion naturligvis en vigtig rolle i fremtiden, hvis man ønsker at styrke sin repræsentation yderligere.