To mænd reddet op af Langelands Bælt efter kæntring

En jolle kæntrede torsdag middag ud for Spodsbjerg på Langeland. To mand lå i det iskolde hav, da et lodsfartøj fra Danpilot tilfældigvis kom forbi og fik dem reddet.

Meldingen om ulykken indløb kort før klokken 13 hos Fyns Politi, som straks sendte mandskab, ambulance og en helikopter til havnen i Spodsbjerg.

Det er ikke blevet oplyst, hvorfor de to mænd kæntrede, eller hvor de var på vej hen i det kolde vejr.

– De er på hospitalet nu og uden for livsfare. De er nok ved at få varmen, og så skal de hjem til deres familier. Det er ekstremt heldigt, at den lodsbåd lige skal sejle fordi og ser dem. De har gjort en fantastisk indsats, fortalte vagtchef ved Fyns Politi, Peter Vestergaard til Fyens Stiftstidende kort tid efter, at de to forfrosne mænd blev fløjet i helikopter til Odense Universitets Hospital for at blive behandlet.

Ifølge politiet er de to mænd uden for livsfare.

– De blev samlet op tæt på havnen, og især den ene mand var meget forfrossen og forkommen. Han blev samlet op først, og efterfølgende blev makkeren bjærget ombord på skibet, fortæller vagtchefen til TV2.

foto danpilot 2
De to mænd er uden for livsfare, men det kan de takke besætningen om bord på DanPilot, som tilfældigvis kom forbi. I disse forhold overlever du ikke mange minutter i vandetWorld Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Kapsejlads

Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

America's Cup

Restriktionerne løftes - America's Cup starter natten til...

★ Artikel

★ To kvinder skabte rædsel på havet

Kapsejlads

Ny Vegvisir Race værtsby: En Konge værdig

Kapsejlads

X-Yachts Gold Cup udsættes til august!

Udvalgte artikler *


Produktnyt