EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

Umiddelbart efter online-overrækkelsen af priserne i European Yacht of the Year blev der afholdt et zoom-møde mellem vindere og jury-medlemmer. Og fælles for vinderne var deres glæde over, at de førende båd-medier i Europa trods Corona havde gjort konkurrencen mulig i år.

– I gør et enormt arbejde for jeres læsere og for os værfter. Vi var stolte over at være nominerede og naturligvis endnu mere stolte fordi vi vinder i år. Vi har lært, at det er svært at vinde, og at juryen er kompetente i deres bedømmelser, sagde Dennis Hennevanger fra det hollandske Saffier Yachts.

Værftet har til dato solgt 86 både af den nu vindende Saffier 27. Dermed er der udsolgt i hele 2021 og de første 22 både er solgt til levering i 2022. Som forklaring på succes er blandt andet coronaen, hvor folk investerer i at blive hjemme, hvor de investerer i trailerbåde som Saffier.

Bavaria tilbage
Der var også stor glæde hos vinderen af Family Cruiser-kategoriern Bavaria. Det er kun anden gang, at Bavaria vinder prisen, og der blev ikke lagt skjul på, at det er et kæmpe boost for værftet, der har været konkurs og meget tæt på lukning.

Pascal Kuhn, der er product-manager hos det tyske værft fortalte, at der kun gik 8 måneder fra ideen til Bavaria C42 blev undfanget til den blev præsenteret på sidste års Boot-messe. Båden er designet og udviklet i samarbejde med italienske Cossutti Yacht Design.

Mere end blot en båd
Danske Jens Quorning var også med på zoom-mødet, og han fortalte, at på trods af, at han har været nomineret 6 gange og vundet de 4, så var han og resten af de ansatte på værftet i Skærbæk meget nervøse op til offentliggørelsen.

– Det er vigtigt for udenforstående at forstå, at det er meget mere end bare en båd, der bliver præmieret. Det er 1000vis af timer, det er små detaljer, det er masser af mennesker, der dagligt yder deres bedste. Det hele er lagt ind i båden, og derfor betyder det så meget for os, når vi anerkendes for dette arbejde. Vi er meget stolte, og der bliver aldrig en vane at vinde denne pris, sagde Jens Quorning.

Du kan læse mere om alle de fem vinderbåde i næste nummer af magasient BÅD som udkommer primo februar.

Nyd Dragonfly 40 i luft:

vindere jyryen

Vinderne af European Yacht of the Year 2021 mødte juryen over Teams, efter dagens kåringer. Det havde naturligvis været bedre over en kølig 'Pils' på Boot Düsseldorf, men det må vi alle have til gode til næste år. Super fint at det kunne lykkes på denne måde, og tillykke til alle vindere fra Team Bådmagasinet. 

 Kort nyt

Efter toårig bevilling til Skoleskibet Georg Stage er...

Kort nyt

Rolex World Sailor of the year kåret 

Kapsejlads

Stor - men helt naturlig udskiftning på Sejlerlandsholdet

Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Udvalgte artikler *


Produktnyt