Monsterbåd med 880 hk skal stoppe tyvene

Related Articles: Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder, CES-Innovationspris til Mercurys 1st. Mate, Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

En 15 meter lang og 10 ton tung Marell er Sjöpolisen i Stocholms nye våben mod kriminalitet.

Den nye politibåd er bygget af den svenske bådproducent Marell, der blev grundlagt i 2006 af Patrik Söderholm.

Marell er kendt for at udvikle aluminiumsbåde primært til politi, militær og til piratjagt. Den netop leverede Marell M15 er imponerende 15 meter lang, fire meter bred og vejer omkring ti tons. Om bord er der et termisk kamera, radar og kommunikationssystemer til politiarbejde. Det er en solid båd med en topfart på 40 knob, ifølge de svenske medier.

Det er tanken, at den nye politibåd skal patruljere 003 screenshot google map på en 200-kilometer lang strækning fra Singö i nord til Trosa i syd og dele af Mälaren-søen. Det store område kan siges at retfærdiggøre størrelsen af båden. Opgaverne inkluderer overvågning på søen især med øje på fart og ædruelighed til jagtovertrædelser, overfaldssager, udrykninger til ulykker og tyverier af bådmotorer. Der er omkring 60 søpoliti i Stockholm (inklusive Gotland) og 20 i Västra Götaland (inklusive Halland). Halvdelen af ​​dem arbejder kun som maritimt politi om sommeren.

Som vi tidligere har skrevet om i Bådmagasinets webnyheder, så er broderlandet plaget af tyverier af bådmotorer. I 2019 blev der stjålet 2.270 bådmotorer i Sverige til en samlet værdi af 250 mio. svenske kroner, og det tyder ikke på, at tallene bliver bedre for 2020. Tyvene går nu især efter de store og værdifulde bådmotorer ifølge Sjöpolisen på FB.

Her skriver politiet så sent som her i midten af december: ”Store byer i Sverige er i øjeblikket mest berørt af bådmotortyverier. Opbevar din båd og bådmotor så sikkert som muligt, og hjælp hinanden med tilsyn.”

Den nye M15-politibåd er udstyret med dobbelt Volvo Penta D6 DPI og har nu nået sin hjemhavn i Nacka nær indgangen til Stockholm. Den har en samlet ydelse på 880 hestekræfter.

Men opgaverne vil ikke blive begrænset til hjemlige farvande. Båden vil også kunne sendes til Middelhavet og beskytte grænsen mellem EU og Tyrkiet som en del af Frontex, EU's fælles grænse- og kystvagtagenturs mission.
Kilde: Marell.com, Sjöpolisen Stocholm, Länstidningen Södertälje og pakryss.se

foto marell

 
 

Udvalgte artikler *