DSRS: Tæt på 900 redningsaktioner i år

Related Articles: Øresundsklubber med stor donation til Søredningsselskabet

Dansk Søredningsselskab har haft travlt i år. Det viser tal, som netop er udsendt.

De 11 redningsstationer i Danmark har indtil dato haft 897 udrykninger - en kraftig stigning i forhold til sidste år, hvor der i alt blev rykket ud til søs 599 gange.

Steen Wintlev Jensen, som er formand for Dansk Søredningsselskab fortæller i en udsendt video, at stationernes arbejde under corona-pandemien fik stor betydning. Og han tilføjer:
– I takt med at samfundet blev lukket ned, så steg antallet af aktiviteter ude på vandet – og også andelen af hændelser. For os blev det det travleste år nogensinde. I 2020 var vi oppe på ca. 900 aktioner.

Steen Wintlev Jensen understreger videre, at det arbejde kun har kunnet lade sig gøre med medlemmernes bidrag, som han takker for. (Se videoen herunder).

Målet i 2020 har også været, at alle frivillige reddere i Søredningsselskabets tjeneste skulle have en personlig SAR vest og at alle stationerne skulle have otte overlevelsesdragter og otte sæt sejlertøj. Ved udgangen af 2020 blev målet nået takket være støtte fra Velux Fonden, Trygfonden, Spar Nord Fonden, Hempel Fonden, Lauritzen Fonden og en række sejlklubber langs Øresundskysten.

2020 i tørre tal og fakta.
Assistancer: 897
Top 3 stationer, efter antal assistancer:
Lynæs: 172 assistancer
København 121 assistancer
Juelsminde 89 assistancer

Top 3 årsager til assistancer:
Motorskade 47%
Grundstødning 23%
SAR – Search And Rescue – 7%

Rekvirenter til assistancer:
Direkte til DSRS 61 %
Via JRCC – Forsvaret 33%
Andre 6%

image000000
Redningsstation Helsingør stod for den 897. aktion, hvor en motorbåd mistede styringen. De bugserede båden ind til Hornbæk Havn. Foto: DSRS Helsingør.★ Interview & Portræt

★ Finn Beton: Anarkist og sjuskerøv – men en mand for...

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: En af de danske klubber videre til...

Kort nyt

Vildsundbroen er igen åben for sejlere

OL

GULD TIL RINDOM - GULD TIL RINDOM...

Udvalgte artikler *