Sodebo afbryder – ingen verdensrekord denne gang

Related Articles: Jules Verne Trophy: Sodebo foran rekord jorden rundt, Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Så er også Sodebo ude af dansen! Jules Verne-trofeet forbliver dermed hos rekordindehaver IDEC Sport og skipper Francis Joyon, i hvert fald indtil videre.

Rorskade
Efter 16 døgn, hvor Sodebo stort set har sejlet om på den anden side af jorden, fik den 32 meter lange og 23 meter brede trimaran en rorskade. Båden kan fortsat sejle, men ikke i et tempo som efterlader noget håb om en rekord. Holdet har derfor afbrudt rekordforsøget, og sejler nu mod øen Reunion øst for Madagascar (nordøst for Kap det Gode Håb). Det er en tur på ca. 2.300 sømil.

sodebo bosh 2

Fordæksarbejde for viderekommende

Svært at reparere
Sodebo var allerede nået langt ud i det indiske ocean, til en position mellem øen Kerguelen og Kap Leeuwin (Australiens syvestlige hjørne), da skaden opstod. Roret fungerede ikke ordentlig, men båden sejlede i mere end 30 knob i hård sø, og det var svært at lave reparationer. Efter at have forsøgt i mange timer at få styr på situationen, måtte Thomas Coville og hans mænd indse, at der ikke var noget at gøre. Rekordforsøget måtte opgives.

sodebo aerial

Lang vej hjem...

Tilbage til basen
Planen er at lave yderligere reparationer, så snart båden ankommer Reunion, og gøre den klar for sejladsen tilbage til basen i Lorient, Frankrig. Der er foreløbig intet nyt om planer for et nyt rekordforsøg i vinter, i hvert fald for Sodebos vedkommende. Men Team Gitana, som startede fra Frankrig sammen med med Sodebo, i deres trimaran Maxi Edmond de Rothschild, er i gang med at forberede et nyt forsøg, så snart et godt vejrvindue viser sig. Team Gitana måtte afbryde deres rekordforsøg allerede 27. november, efter en tilsvarende skade. Det kan du læse mere om herSeneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *