Kirke med Løkke & Co. over Atlanten

Martin Kirketerp har taget endnu en tørn for ​reality-showet 'Over Atlanten’- og er lige nu sammen med den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen - for at krydse Atlanten fra Lanzarote til Aruba.

Den olympiske mester, der vandt guld i dramatisk stil sammen med Jonas Warrer i 49’eren ved de olympiske lege i Beijing i 2008, har tilsluttet sig seks danske kendte og den højt profilered olympiske medaljevinder Jesper Bank på endnu en episk rejse over det store åbne hav.

Eks-statsminister Rasmussen leder et stjerneteam, der også inkluderer tv-kok Ditte Julie Jensen, radio- og tv-vært Felix Smith og olympisk svømmer Sarah Bro på turen, der afgik Lanzarote fredag ​​den 27. november. Det forventes, at det vil tage op til tre uger at ankomme til den caribiske ø Aruba.

”Dette er den tredje sæson af tv-showet, og jeg har været en del af dem alle indtil videre sammen med Jesper,” forklarer Martin, som i sæsonen udgør en del af Rockwool teamet i SailGP serien. "Det er en fantastisk oplevelse, og det er ekstremt interessant at se folk tilpasse sig livet til havs."

Han tilføjer: ”En ting er sikkert - offshore-sejlads får bestemt det bedste ud af folk. Du ser forskellige sider, og du lærer dem virkelig at kende. Det betyder ikke noget, hvor berømt eller højt profileret du er derude på havet, det er umuligt at skjule sig.”

Kendte på dybt vand
Søvnløshed, mangel på mad og nye niveauer af udmattelse er blot nogle af de udfordringer, som de kendte står overfor, når de rejser på deres transatlantiske mission. De ekstra opmærksomme sejlfans genkender muligvis båden som Grant Daltons gamle Fisher & Paykel-båd, der konkurrerede - og sluttede på andenpladsen - i Whitbread Round the World Race i 1989-90.

”Årets besætning er fuld af meget karismatiske mennesker, men de har ingen idé om, hvad de kan forvente, så jeg ser frem til at se, hvordan de reagerer, når vi kommer ud på sejladsen. De har aldrig sejlet før - de har ikke engang sejlet én dag. At være sammen og køre et 4 timer på/4 timer fri vagtsystem på så lidt plads med intet sted at trække sig tilbage til, det er hårdt,” indrømmer Martin.

Der er også nogle fordele ved at transportere et par dygtige besætningsmedlemmer over Atlanterhavet. Med den berømte tv-kok Umut Sakarya ombord indrømmer Martin, at der ikke vil være noget tegn på typisk frysetørret offshore mad, der mere almindeligt spises af astronauter og opdagelsesrejsende.

”Nej, for helvede,” siger Martin. ”Vi har spaghetti bolognese på menuen, bøf, æg, frisk frugt og grøntsager. Vi får tilsyneladende også en hjemmelavet Bearnaise-sauce ... i det mindste er det hensigten. Lad os se, hvordan den går i 30 knob!"

Over Atlantens tredje sæson bliver vist til foråret 2021.

Kilde: Pressemeddelelse 


Udvalgte artikler *