Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Related Articles: Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

De to foilende kæmpetrimaraner som lagde ud fra Frankrig i onsdags, i et forsøg på at sætte rekord jorden rundt, er nu reduceret til en. Maxi Edmond de Rothschild, sejlet af Team Gitana, har afbrudt sejladsen og vendt om. Beslutningen er taget, efter at båden ramte en UFO (uidentificeret flydende objekt). Det er den ene foil, der er beskadiget. Skaderne er ikke store, men skipper Franck Cammas fortæller at beslutningen samtidigt handler om udviklingen i vejrsystemerne i det sydlige Atlanterhav.

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. 25 July, 2019, Nav, Drone

Skade og dårlig vejrvindue
”Dag for dag har vi set højtrykket rundt St. Helena vokse og bevæge sig mod syd”, siger han. ”Det betyder at vi må sejle udenom, og langt sydpå, for at passere Kap det Gode Håb. Det er ikke optimalt for rekordforsøget, og sammenholdt med at båden ikke kan sejles maksimalt, har vi valgt at returnere til basen i Lorient. Der kan vi hurtigt reparere skaderne, gøre os klar til at gå på standby igen, og forhåbentlig vil der komme et nyt og mere optimalt vejrvindue for et nyt rekordforsøg i løbet af vinteren”

screen shot 2020 11 28 at 13.59.27

Sodebo klør på
Der er foreløbig ingen information om at Sodebo overvejer at trække sig. Lørdag eftermiddag viser trackingen en position tæt på ekvator. På billedet kan du også se IDEC Sports position på samme tidspunkt – den båd som holder rekorden pt. (sat i 2017, 40 døgn). Som du kan se, er Sodebo foran.
Nedenfor finder du en frisk video fra Sodebo, hvor du kan fornemme tydeligt hvordan det er at være ombord under sejladsen.Udvalgte artikler *