Trods corona-restriktioner - fuld gang i KAS' vintertræning

Related Articles: Feberredning af KAS - J/70erne sejler i weekenden, KAS med det helt rigtigte tiltag - 'Båd i Børnehøjde', KAS: Friske midler skal sikrer vejen til at blive Danmarks bedste kapsejladsskole

Planerne var lagt, og sejlerne havde tilmeldt sig i stor stil, nu skulle der rettes op på en sæson med for lidt sejltid til alt for mange, og masser af aflyste stævner. Men så steg smittetallene i Danmark.

Starten på det mest ambitiøse vintertræningsprogram i KAS’ historie var sat til at starte d. 24. oktober, men aftenen inden faldt Corona-hammeren – et forsamlingsloft på max 10 personer – også på vand. Det fornuftige i et forsamlingsforbud på vand kan diskuteres herfra og til verdens ende, men for KAS var der kun én mulighed – at nærlæse og følge de vejledninger, der kom fra vores nationale myndighed, Dansk Sejlunion.

Det oprindelige vintertræningsprogram havde tiltrukket sejlere i alle afstøbninger – fra kapsejladsbegyndere til OL-guldvinder, og naboklubberne havde meldt ind med både og besætninger, herunder en J/70 fra Sejlklubben København, to J/80 fra Sundet, og en J/70 med WOW-hold helt oppe fra Sletten. Derudover havde et par privatejede Spækhuggere også tilmeldt sig træningen.

Udsigten til at skulle skuffe alle disse ivrige sejlere var ikke til at bære, så starten på vintertræningen blev udskudt til 7. november, imens blev der lagt et stort arbejde i at ”få tingene til at gå op”. Det skulle hurtigt vise sig, at de to største udfordringer var, at der skulle skaffes ekstra trænere og ekstra RIBs til de ekstra trænere. Med hjælp fra et godt netværk lykkedes det at skaffe de ekstra trænerkræfter, og med stor velvillighed fra Svanemøllens ungdomsklub, KØS, lykkedes det at skaffe ekstra RIBs. Og så kunne ”tingene endeligt gå op”.

Marie Bill, ansvarlig for KAS’ vintertræning, udtaler til pressen - ”Nu har vi haft to weekender med vintertræning, og vi har også fået gang i vores fysiske træning. Og helt ærligt, når man tænker på hvor sort det så ud d. 23. oktober, så kunne jeg ikke være gladere i dag - for tilbagemeldingerne fra sejlerne er positive og taknemmelige. Det har krævet lidt ekstra udgifter, men klubbens bestyrelse har bakket flot op – vi er jo trods alt en sejlklub, og enhver time brugt på vandet, er en god time.”

Vintertræningen i KAS fortsætter frem til påske, hvorefter den normale sommertræning starter op med træning i klubbens to J/70 og tre Spækhuggere. Baseret på sidste sommersæson, forventer KAS fuld belægning på de fem både, hver aften mandag til torsdag.

Kilde: Pressemeddelelse fra KAS

Faktaboks:
Fakta om KAS’ (Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub) vintertræning:
- mere end 80 sejlere er tilmeldt
- der sejles i tre bådtyper J/70, J/80 og Spækhugger
- alle sejlere har en sejltid hver anden weekend
- der sejles i grupper a max 10 (to både plus evt. træner), det betyder at på de travleste dage er der tre grupper med hver deres træner på vandet samtidig, både formiddag og eftermiddag
- grupperne holdes adskilt på vand og på land, bådene afsprittes og vaskes efter brug
- træningen indbefatter et tilbud om fysisk træning hver onsdag/torsdag med programmer, der er tilrettelagt af Marie Louise Svendsen, DS, ansvarlig for fysisk træning i Elite- & Talentcenter København, fordi koncentration, skarphed i beslutninger og udholdenhed over et stævne kræver en god fysisk form.
- foredrag/oplæg ved fx ved SailGP-sejler Nicolai Sehested, International Regelekspert Line Juhl, Prosejler Jesper Radich og Sejlekspert Kristian Kvid.★ Interview & Portræt

★ Finn Beton: Anarkist og sjuskerøv – men en mand for...

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: En af de danske klubber videre til...

Kort nyt

Vildsundbroen er igen åben for sejlere

OL

GULD TIL RINDOM - GULD TIL RINDOM...

Udvalgte artikler *