ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Related Articles: Nedtælling til ARC-start - fotogalleri

Den danske S/Y Marthelsa sejler i dag søndag ud på ARC rallyet for cruisere over Atlanten sammen med 60 andre både. To danske både deltager i år.

– Det er første gang, at vi skal krydse Atlanten, så vi er meget spændte på turen, siger Sarah Juel Paulsen, der ligesom sin mand, Martin Wiig Nielsen, har hevet et år ud af kalenderen og taget børnene, Elise og Theodor, på ni og tolv år samt tre venner, Simon Jørgensen, Kristian Ebbensgaard og Michael Schiøtt med om bord.

Familien fra Klampenborg er fra Skovshoved nord for København og sejler i en rummelig Jeanneau Yacht 53. De ligger lige nu i Las Palmas havn og er klar til ARC-rallyet for cruisere, der løber af stablen i dag ved middagstid. Man vil kunne følge de cirka 60 deltagerbåde på fx worldcruising.com/arc

– For min mand har det længe været en drøm at krydse Atlanten, og da vi kunne deltage i ARC-løbet med al den sikkerhed, som de kræver, var jeg med på ideen. Vi tog af sted for over fire måneder siden, og har haft en pragtfuld rejse ned gennem Biscayen, hvor vi ingen problemer havde med at lægge til i havnene, så længe vi blot overholdt restriktionerne i relation til Covid-19. Børnene var først imod, at de skulle forlade Danmark, men i dag er de blevet eventyrlystne og elsker at hele familien er sammen på båden, udtaler Sarah Juel Paulsen til Bådmagasinet.

ARC har ganske strenge regler til sikkerheden, for at alle deltagere skal føle sig trygge, når det går løs på Atlanterhavets bølger. Alle deltagere er blevet covid-19 testet, og det viste sig faktisk, at der blandt flotillen kom positive tests retur fra to både, som derfor ikke kunne deltage. Det samme skete for ARC+ hvor en enkelt båd måtte blive tilbage.

Fokus har også været på bådsikkerhedsudstyr:
– Redningsveste skal have sprayhood og mand-over-bord-sæt være testet og i god kvalitet. I det hele taget gennemgås bådens udstyr for fejl og mangler. Og så er det betryggende, at man sejler næsten som en flotille – i hvert fald at man ved, at andre er på samme rute, siger Sarah Juel Paulsen.

Vejret har været fint de senesgte dage på Las Palmas med blå himmel og en god vind og temperaturer helt op til 28 grader. Om cirka 18 dage vil den danske familie se østaten Sankt Lucia dukke op i horisonten. Den caribiske ø er en del af de små Antiller og er beliggende nord for øerne Saint Vincent og Grenadinerne og syd for Martinique. Her er det planen at blive de næste fem-seks måneder, inden man drejer skuden 180 grader og sætter kurs mod øst og sejler hjem igen.

Endnu en dansk båd er med i det transatlantiske løb, nemlig S/Y Papaya med Claus Hasle som skipper sammen med familien. De er fra Søborg i København og sejler i en Dufour 425 Grand Large.

002 klargøring af grøntsager
De seneste dage i Las Palma har været med fokus på proviantering og rengøring af båden.

003 elise hjælper med at pakke provianten ud
Elise hjælper med at pakke provianten ud.

004 simon tager imod grøntsager udefor
Simon tager imod grøntsager udenfor.

006 arc broen set fra masten
ARC-broen om formiddagen dagen før.