Lars Løkke tager også turen over Atlanten

Seks sejlere uden nævneværdig sejlererfaring skal igen forsøge at nå en tur over Atlanten under kyndig vejledning fra OL-guldvinder Jesper Bank.

Så er det igen blevet sæson for kendte danskere at krydse Atlanterhavet sammen i programmet "Over Atlanten" – selv om ingen af dem har nogen større erfaring i at sejle.

Og denne gang trækker tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i redningsvesten og hopper med om bord. Det skriver Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

– Jeg har stort set ikke sejlet længere end Helsingør-Helsingborg, så jeg er da bekymret for, om jeg bliver søsyg, siger 56-årige Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen, og fortsætter, - men som mange nok har bemærket, så er jeg stædig af natur, og derfor er jeg sikker på, at jeg nok skal klare turen. Også når bølgerne går højt, siger han videre.

Den tidligere statsminister får selskab af tv-vært Felix Smith, musicalstjerne Johannes Nymark, elitesvømmer Sarah Bro og kagebogsforfatter Ditte Julie Jensen. Bespisningen på turen bliver nok lidt ud over det sædvanelige, da kok og tidligere Vild med dans-deltager Umut Sakarya skal stå for proviant og madlavning på rejsen. Han er i folkemunde kendt som ”flæskekongen” pga. sin kærlighed til stegt flæsk. Om det er den ret, han vil servere for mandskabet på båden, er endnu uvist.

Selv om der muligvis kommer til at være savn og søsyge på dagsprogrammet om bord, så er det for Lars Løkke Rasmussen også en mulighed for at trække stikket fuldstændig.

– Jeg har kørt med 120 kilometer i timen, siden jeg var 17 år gammel, og jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Den mulighed har jeg fået nu, siger 56-årige Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen.

– Jeg er i øjeblikket i en position, hvor jeg ikke er i frontlinjen politisk, og jeg har brug for at sidde og stirre på det uendelige hav og tænke over, hvad jeg skal med mit liv i de kommende år. Det håber jeg, turen kan være med til, siger han videre.

To gange tidligere har kendte danskere uden den store sejlererfaring været af sted på turen. Det tredje kendishold her sætter sejl den 26. november, hvor de påbegynder tre ugers sejlads fra Lanzarote med kurs mod Aruba i Caribien.
"Over Atlanten" – tredje sæson - får premiere på Dplay i foråret 2021 og vises senere på året på Kanal 5.


003 ditte julie jensen 5fb8d5175126d
Ditte Julie Jensen kunne ikke sige nej til muligheden for at prøve at sejle over Atlanten. Per Arnesen / Discovery Networks Danmark

002 båden 5fb8d4f988ffd
Der venter de seks deltagere en spændende tur over Atlanterhavet. Tredje sæson af 'Over Atlanten' kan ses på Dplay til foråret 2021. Carsten Andersen / Discovery Networks Danmark