Ny kapsejlads jorden rundt: Great Cape Race

Det er rigtig populært at sejle om kap rundt om jorden for tiden, og nu er der kommet en ny dreng i klassen for jorden-rundt-sejladser: Great Cape Race.

Syd om det hele
De store ”kap” det refereres til i sejladsens navn, er selvfølgelig Kap det Gode Håb (sydspidsen af Afrika), Kap Leeuwin (sydspidsen af Australien) og Kap Horn (sydspidsen af Sydamerika). En klassisk rute, som følger både de gamle sejlskibsruter og de øvrige jorden-rundt kapsejladser. Great Cape Race starter i England, og der bliver fire etaper, med stopover i Cape Town, Tasmanien og Brazil.

ORC Grand Prix racere
Bådene skal være ”Grand Prix racers” over 60 fod, have et mandskab på minimum fire personer, og der sejles efter ORC-reglen. Det vil sige, at der ikke skal bygges specielle både til sejladsen. Allerede eksisterende fartøjer der opfylder kriterierne kan være med.

1380068 ker 56 photo 0 1570640478 big

Ker 56 er stadig fire fod for kort, og man skal nok tage en varmere jakke på til turen. Men ellers kommer deltagerne til at ligne noget i den her retning.

Start oktober 21
Det første Grand Cape Race starter allerede 3. oktober næste år, og forventet målgang (også i England) er 2. april 22. Konceptet har umiddelbart flere fordele: Få stopovers, brug af eksisterende både, en klassisk rute, og en forholdsvis lav indgangsbillet (sammenlignet med The Ocean Race og Vendée Globe).

Der er meget lidt info ude endnu, så vi ved ikke meget om potentielle deltagere, hvem arrangørerne er osv. – men du kan finde det der nu er på www.greatcaperace.comOL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *