Nedtælling til ARC-start - fotogalleri

Kun få dage tilbage! På søndag sætter over 60 både af fra Las Palmas de Gran Canaria for at krydse Atlanten i det 35. Atlantic Rally for Cruisers.

Næsten alle deltagerbådene er nu ankommet til Las Palmas, og forberedelserne fortsætter de sidste dage inden starten søndag den 22. november. Vejret har været pænt i denne uge, og deltagerne har kunne stå op til blå himmel og hæderlige temperaturer på 18-21 grader.

Der er i år 300+ besætninger fra 29 forskellige lande om bord på 60 både i ARC-flåden, og ifølge arrangørerne har der aldrig været et bedre tidspunkt at stå til søs og nyde den frihed og fjernhed, som en passage på 2.700 sømil over havet til Saint Lucia vil byde på.

Blandt besætningerne finder man to rallyveteraner - Manfred Kerstan på Albatros, nu på sin 26. ARC og Christoph von Reibnitz på den ældste båd Peter Von Seestermuhe, bygget i 1936. Der er dog også masser af førstegangs-deltagere, som med ARC’s netværk af støtte og sikkerhed i ryggen har meldt sig til i år.

Online seminarer
De populære ARC-seminarer er blevet sendt online som en del af forberedelsen i de seneste uger. Netop med fokus på besætningernes sikkerhed blev en luft til hav-redningsaktion med helikopter iscenesat ud for lystbådehavnen sidste torsdag. Og på havnen har ARC-sikkerhedsteamet haft travlt med at besøge hver båd og gennemgå sikkerhedsreglerne for covid19, sikkerhedsudstyret om bord og bådchecks som en del af de krav, ser stilles for at deltage i kapsejladsen over Atlanten.

Rekord?
Familiedeltagelsen har generelt altid været høj til ARC-løbet, og 24 børn i alderen 4-16 år er med på bådene i år. Selv om størstedelen af flåden, inklusive de 13 familiebåde, vil sejle i cruising-divisionen, som gør det muligt at bruge motor, så har fem både valgt at krydse over til Saint Lucia under IRC Ratings. Blandt dem er den største yacht i flåden på 27m, Nordsee 88, Songbird of London. Konkurrencedygtige skippere, inklusive JP Dick på The Kid og Péter Perényi på Cassiopeia 68, vil uden tvivl under turen skæve til den nuværende rekord på otte dage og seks timer, der blev sat af yachten Rambler 88 i 2016.

Flerskrogsbådene er også pænt repræsenteret i år med 18 katamaraner, hvoraf halvdelen er nye både fra 2020, som for første gang skal ud at prøve kræfter med Atlanterhavets bølger. Af de 60 både, der deltager, er den tyske Pogo 30 Yuna på 9,14 m den mindste.

Søndag morgen før starten begynder med en åbningsceremoni uden den traditionelle parade omkring marinaen, og af sundhedsmæssige hensyn vil ARC-deltagerne begrænse deres forberedelser til kun deres egen besætning, nu hvor startdagen nærmer sig. Lokale leverandører fra supermarkeder til restauranter følger alle protokollerne for Covid19.

002 fu1artgp

Fra Danmark deltager Sarah Paulsen med familie i S/Y Marthelsa - en Jeanneau 53

Foto galleri: Credit: WCC / Jésus de Leon