Jules Verne-trofeet: Rekordforsøg jorden rundt kan starte onsdag

Related Articles: Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video, Jules Verne Trophy: Idec med imponerende rekord

Mens Vendée Globe-sejlerne flyver sydpå forbi Kap Verde-øerne, gør et andet sejlerhold sig klar i Frankrig. De vil også jorden rundt. Og hvis alt går nogenlunde som planlagt, vil de være tilbage igen, længe inden den første Vendée Globe-sejler går i mål.

Hurtigere end IDEC Sport
Du synes måske at de foilende IMOCA-både er hurtige, men så skal du lige se Maxi Edmond de Rotschild. Trimaranen på 105 fod er lige blevet ombygget med nye og mere effektive foils, og tilpasset fuldt mandskab. Den var hurtig før, men nu er den endnu hurtigere – efter sigende langt hurtigere end den båd, som lige nu holder rekorden jorden rundt, og dermed sidder på det eftertragtede Jules Verne-trofé. IDEC Sport sejlede jorden rundt på 40 døgn, 23 timer og 30 minutter i 2017, og det er altså den tid, som nu skal sænkes yderligere. Målet er at blive den første sejlbåd nogensinde, der sejler rundt på "nogen-og-tredive" døgn.

Start onsdag?
Holdet er anført af den allerede legendariske Franck Cammas. Med sig har han Charles Caudrelier, Morgan Lagravière, Yann Riou, Erwan Israël og David Boileau. Båden og sejlerne har ligget klar i Lorient siden 1. november, og alle mand studerer lige nu vejrkort dag og nat. Det er nemlig afgørende at vælge det helt rigtige starttidspunkt, for det er kun i den første fase, at man kan vælge sine vindforhold. Så snart man er kommet godt ned i det sydlige Atlanterhav, er man i sagens natur nødt til at sejle på den vind der kommer. Holdet er lige gået til såkaldt Code Orange, som betyder start mellem 48 og 72 timer. Forholdene ser med andre ord gode ud, og det kan blive afgang allerede onsdag.

10 døgn til det indiske ocean
Nu tager det ikke så lang tid at passere syd om Afrika, med en båd som den her. Kun 10 døgn håber man at bruge – hele vejen fra Lorient til passage af Cape Town. Det lyder utroligt, men Maxi de Edmond de Rotschild har potentialet til det. Hvis man rammer nogle gode døgn i starten, og undgår alvorlige tekniske problemer, så er der gode chancer for ny rekord jorden rundt.


Cammas og hans folk kan ende med at sejle ind i det indiske ocean nogenlunde samtidigt med Vendée Globe-sejlerne – som har været i gang i otte døgn allerede, og lige nu ligger vest for Senegal i Afrika.

Her kan du se hvordan holdet arbejder med vejr-routing og planlægning af start:OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *