Dansk iværksætter skrev Olympisk historie

Fredag d. 6. november og lørdag d. 7. november var en historisk dag for e-sport og dens accept hos IOC ( Internationale Olympiske Komite, red.). Det var nemlig første gang i verdenshistorien, at der blev vist e-sport på Den Olympiske Channel.

Fredagens show her - og lørdagen vm finale her

Garage på Sydals
Fra en garage på Sydals blev der sendt eSailing LIVE på den Olympiske Channel. En udsendelse som var kulminationen på to et halvt års samarbejde imellem World Sailing og Esailing.tv - og hvad endnu mere fantastisk var, så fulgte mere end 2,4 millioner viewers med på de to shows.

Thomas Bjørn-Lüthi, Esailing TV fortæller til Bådmagasinet, "for to et halvt år siden blev jeg spurgt om jeg vil flyve til London og fortælle World Sailing om esport...to års siden lavede jeg det første eSailing World Championship i Sarasota, Florida".

For halvanden år siden var Thomas & Co. Lausanne, hvor han deltog på et seminar omkring esport og IOCs mulige fremtidige rolle. Teamet repræsenterede sejlsport og esailing - men mange af 'de store' så ned på dem.

For et år siden fløj teamet til Bermuda for at producere eSailing World Championship 2019, og Thomas Bjørn-Lüthi fortsætter, "det sidste års tid er gået stærkt. Udviklede eSailGP, udviklede Barcolana, rådgivet World Sailing designet og gennemført til Nations Cup og ESailing World Championship, broadcasted mere end 200 timer events for communitiet. I denne weekend nåede vi så det ultimative, LIVE på den Olympic Channel....

Thomas Bjørn-Lüthi slutter: “Vi er lykkes fordi vi har formået at kombinere vores store kendskab til gaming og dets redskaber med vores viden omkring broadcasting. Derudover har vi præsteret at få to verdener til at mødes - Sport og Gaming. Dette har skabt grobund for at IOC interesse.”