Øresundsklubber med stor donation til Søredningsselskabet

etSejladsen ’Øresund Sammen – hver for sig’ tilbage i juni måned var en helt ny ’opfindelse’ som skulle vise sig at kaste flotte donationer af sig.

Klubberne langs Øresundskysten var, på en ide fra KDY, gået sammen om ’sejlads hver for sig’ i bedste Covid-19 ånd. Med stor hjælpe fra de fire hovedsponsorer, restaurant ADDRESS, Special Risk Forsikringsformidling, Copenhagen Boat Show og Tempo Bådsalg, lykkedes det at skrabe en stor sum penge sammen, som torsdag blev uddelt på netop ADDRESS i Turborg Havn.

Målet med sejladsen var at få så mange både på Sundet som muligt, og samtidig samle penge ind til sejlsporten. Bøje-1, den hvor kongeskibet Dannebrog ligger forankret i sommerperioder, blev brugt som ’topmærke’ for både der kom fra Nord og Syd. En stor succes, som faktisk kunne trække selveste TV2 på vandet, hvor der blev sendt live lørdag.

Stor donation
Takket været de fire sponsorer blev der torsdag uddelt en stor donation til Dansk Søredningsselskab, og to klubber, Sejlklubben Lynetten og Nivå Tursejlere havde benytte sig af muligheden for at søge midler til ungdommen og udvikling af sejlads.

Overrasker Wintlev
Dansk sejlunion benyttede lejligheden til at overraske og overrække Steen Wintlev Unionens guldnål, som en påskønnelse af den betydning Wintlev har spillet for sejlsporten som helhed.

Som tidligere souschef hos Dansk Sejlunion og nu som formand for Dansk Søredningsselskab har han i 25 år arbejdet dedikeret for at hjælpe sejlere, skabe bedre vilkår for sporten og sat et markant præg på sejlunionen.

Line Markert og Dan Ibsen, Steens chef gennem mange år i Dansk Sejlunion, overraskede ham i restaurant ADDRESS, da han på vegne af Dansk Søredningsselskab skulle modtage en stor donation.

"Dejligt, at du stadig er aktiv indenfor et så vigtigt og prisværdigt område som søredningen og tillykke med donationen til jeres vigtige arbejde", begyndte Line Markert sin tale.

Steen Wintlev-Jensen kom til Dansk Sejlunion i 1995 fra et job som leder i skolevæsnet og med en læreruddannelse i bagagen, samtidig med, at han var aktiv sejler i Jyllinge Sejlklub. Netop den baggrund har været afgørende for sejlunionens udvikling af hele uddannelsesområdet. Samtidig har Steen gennem årene været Dansk Sejlunions repræsentant, når Søfartsstyrelsen har udviklet fritidssejleruddannelserne, fortalte Dan Ibsen i sin begrundelse af hæderen.

– Gennem et vedholdende arbejde over mange år lykkedes du blandt andet med at få gennemført, at Dansk Sejlunion kunne aflaste Søfartsstyrelsen ved at administrere duelighedsprøver og speedbådsførerbeviset. Dermed fik unionen mulighed for at yde en vigtig service overfor tusinder af sejlere, som bliver uddannet i klubbernes sejlerskoler, fastslog han.

Løftede fritidssejladsområdet
Netop udviklingen af hele fritidssejladsområdet betød, at unionen for alvor kunne skabe værdi for breddesejlerne, der dengang som i dag udgør et væsentligt flertal i landets sejlklubber. Det arbejde førte blandt andet til, at Dansk Sejlunion i slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 00’erne fik mange nye medlemsklubber. Særligt sejl- og motorbådsklubber, tursejlerklubber og bådelaug/brolaug fik øjnene op for, at sejlunionen nu også tilbød en attraktiv service over for denne del af deres medlemmer.

Du har i allerhøjeste grad været med til at lægge mange af de grundsten, Dansk Sejlunion fortsat bygger på. Derfor er det en fornøjelse at stå her i dag og være med til at hædre dig. For det fortjener du. Anerkendelse og guldnåle er normalt noget, der i vores verden bliver tildelt frivillige ildsjæle. Derfor glæder det mig, at vi i dag kan fremhæve en ansat i Dansk Sejlunion. Du er en inspiration for os alle, afsluttede Line Markert, inden hun overrakte ham guldnålen.

ds guldnål wintlev

Forkvinde for Dansk Sejlunion Line Markert, og tidligere generalsekretær Dan Ibsen, overraskede Steen Wintlev-Jensen ved KDY's arrangement, og tildelte Steen DS' guldnål. 

fælles donation

Nivå Tursejlere og Sejlklubben Lynetten, og Dansk Søredningsselskab kunne glæde sig over støtten fra sejladsen Øresund Sammen - hver for sig. Foto: Lars Kiær


Galleri