Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Om tre uger vil Odsherred Marineservice have reolerne fyldt med både...det er højsæson for at hente både.

– De næste to uger er min kalender fyldt hver eneste dag. Vi skal ud at hente både fra tidligt om morgenen til sent aften og køre dem til vinteropbevaring, udtaler ejer og daglig leder af Odsherred Marineservice, Leon Eifos til Bådmagasinet.

Han er netop på vej ud for at hente en motorbåd i Jyllinge Havn, da vi fanger ham over telefonen. Motorbåden, der er knap syv meter, skal med hjem til det tempererede opbevaringsbygning i Højby, hvor Leon Eifos med 25 års erfaring i branchen har drevet sin marineservice de seneste seks år.

Men er vinteropbevaring inden-døre nødvendigt for både, der kan tåle al slags vejr?

– Man slipper for bekymringer. Vinteren kan være hård i Danmark, og har man den liggende i en frostfri hal skåner du gelcoaten, kalechen, motoren, alle de elektriske installationer, samtidig med, at du slipper for at eventuel ferskvand i toiletter, vandhaner og brusere fryser til og sprænger installationerne, lige som man slipper for regnvand og slud, som kan trænge ind i kahytten og betyde fugtskader og svamp.

Som de andre år vil Odsherred Marineservice have op imod 200 motorbåde i forskellige størrelser liggende, når vinteren er over os – mange af dem på reoler for at udnytte pladsen optimalt. De største både er 45-50 fod, mens de fleste tilhører mellemstørrelsen.

– Vi får stadig flere kunder, og det hænger sammen med at vores forretning ikke kun er at finde en plads til bådene, men at vi har reservedele på lager, det rette værktøj, erfaring og dygtige medarbejdere til at servicere bådene hen over vinteren, forklarer Leon Eifos.

Virksomheden har inden for de seneste år investeret i en hydraulikvogn, der kan håndtere både op til 30 ton, man har fået fire nye, automatiske porte og en gaffeltruck, der klarer 10 ton og otte medarbejdere sørger for klargøring af bådene efterhånden, som de kommer ind.

Sæsonen begynder i september måned og slutter normalt, når vi nærmer os maj måned. Om tre uger, ca. midt i november regner Leon Eifos med at have fået fyldt op:

– De fleste af vores kunder tager imod vores servicetilbud, hvor vi tester motoren, går båden igennem for fejl og mangler og oplader batterierne. Mange udnytter tiden til også at få den bundmalet. Det giver travlhed, for en bådejer tænker jo, at der er god tid til at klargøre båden, så den er parat til foråret, men man skal huske, at vi allerede i år har fået 170 både ind til vinteropbevaring og mange af dem med serviceaftaler, der kan tage en enkel, men også flere dage pr. båd.

Oplysninger for opbevaring og service kan ses på odms.dk. Virksomheden har også udendørsarealer til opbevaring, hvis man er interesseret i det. Andre udbydere på Sjælland er: Dansk Sejl og Motor i Brøndby Havn, der passer ca. 125 både hvert år, og i Nordsjælland er der Boathouse i Sletten, ligesom du i Jylland kan få totalt service hos X-Yachts i Haderslev, og Reese Marin i Aabenraa. Dette blot et par udvalgte eksempler, da mange af de største bådforhandlere over hele landet efterhånden tilbyder vinteropbevaring.

001 odsherred marineservice

Om få uger er hallen fyldt op. Det bliver mere og mere populært at få sin båd vinteropbevaret, og samtidig få udført service.