Vendée Globe: Godt to uger igen – se video med Alex Thomson

8. november starter Vendée Globe. Det er tale om en af sejlsportens helt store events, og Race Village i Les Sables d’Olonne er allerede åbnet. I det magasin der er på gaden lige nu, kan du blive klogere på de vilde IMOCA-maskiner der skal sejle – delvis på foils – hele jorden rundt. Vendée Globe er enkelt at forstå, men svært at blive klog på: Der sejles singlehand, nonstop og uden nogen mulighed for at modtage assistance. Link til magasinet findes nederst i artiklen.

press conference on september 17 2020 jeremie beyou skipper charal r 1600 1200

Jeremie Beyou ligner en mand der mener det alvorligt...

Kulfiber-kælder
Vi har udpeget to favoritter – Alex Thomson og Jeremie Beyou. I videoen her forneden kan du se Thomsons nye video/medie setup demonstreret. Du kan også få et glimt af båden, også under dæk. Thomson har simpelthen flyttet cockpit under dæk, så han skal stå i en kulfiber-kælder det meste af vejen jorden rundt.
Kom med på kajen
I den anden video kan du gå en tur igennem Race Village, og se bådene ligge der, klar til kamp. Der arbejdes på livet løs med at klargøre de sidste detaljer, inden starten går om godt og vel et par uger. Kommentatoren taler fransk, men der er undertekster på engelsk, i den ret underholdende, klassisk franske oversættelses-facon.

 

Læs mere om Vendée Globe i magasinet BÅD