Europæisk ”miniversion” af The Ocean Race næste år

Related Articles: ”The Ocean Race”. Hvad tror du det er?, Aarhus får 'The Ocean Race' stop-over

The Ocean Race, tidligere Volvo Ocean Race, skulle oprindelig være startet næste år. Det blev dog corona-udsat til 2022, og sådan er det stadig. Men nu er nyheden kommet, om at der alligevel bliver kapsejlads med VO65’erne og den nye IMOCA-klasse næste år.

Korte etaper
The Ocean Race Europe kommer til at bestå af en serie kortere etaper som strækker sig hele vejen fra Nordeuropa og ind i Middelhavet. Der er ikke kommet information endnu om ruten, hvilke stopovers sejladsen vil indeholde eller hvem der præcist vil deltage – men flere af de store navne er tilsyneladende om bord. Bouwe Bekking kender vi fra Volvo Ocean Race, og nu kommer IMOCA-kanonerne også med – Jeremie Beyou, Thomas Ruyant og Boris Hermann er alle ude med lovprisninger af initiativet.

"The Ocean Race Europe er foreløbig er skemalagt til juni", siger Johan Salén, Managing Director i The Ocean Race. "Det passer dermed fint ind i kapsejlads-kalenderen for 2021, og giver de deltagende hold muligheden for konkurrencedygtig och meningsfuld kapsejlads næste år. Eftersom det er et nyt event, har det også været vigtigt med støtte både fra holdene og sejlerne, for at få projektet i luften. Tilbagemeldingerne har været ekstremt positive".

Små mandskab
Der er to ideologiske vinkler på eventet, som sikkert også er kommercielt funderet – grøn omstilling i forbindelse med havmiljø, og digital transformation. Mandskabs-størrelsen på bådene, som i forvejen er reduceret i flere omgange, er nu reduceret yderligere til kun fire (hvoraf mindst en skal være en kvinde), eller fem (hvoraf mindst fire skal være kvinder). I tillæg skal der være en OBR (on board reporter) med på alle deltagende både.
Der vil selvfølgelig iværksættes de tiltag der skal til, for at sikre deltagere og publikum mod corona-smitte.

Vi følger op når mere konkret information om nyheden kommer ud.

Læs mere her