Fregatten Jylland: Historieformidling i børnehøjde - gratis adgang for børn...

I efterårsferien bliver der på Fregatten Jylland i Ebeltoft mulighed for, at familiens yngste kan komme helt tæt på historien. Her lanceres i anledning af efterårsferien en spritny børneintroduktion under navnet ”Skibsdrenges liv ombord”, som omhandler de yngste besætningsmedlemmers oplevelser i 1800-tallet.

- Med ”Skibsdrenges liv ombord” åbner vores guider for en verden fyldt med eventyrlige oplevelser, og gennem fortællinger og sanseindtryk i børnehøjde giver vi børn og voksne et unikt indblik i, hvordan det har været at stå til søs og leve ombord på et af de store træskibe som helt ung skibsdreng, fortæller formidlingsinspektør på Fregatten Jylland Anne Damsgaard Kammer.

Fregatten Jylland har et stort ønske om at indvie de næste generationer i Danmarkshistorien. Derfor vil der også være gratis adgang for børn under 18 gennem hele efterårsferien.

- Vi vil gerne gøre en ekstra indsats for, at børnene får noget godt ud af efterårsferien, og derfor tilbyder vi denne nyhed, samt at forældre og bedsteforældre kan tage børn og børnebørn gratis med og præsentere dem for et unikt stykke Danmarkshistorie, siger Fregatten Jyllands direktør Karin Buhl Slæggerup.

Coronasikker efterårsferie
Selvom Corona-virussen stadig har et fast greb om landet, kan man ifølge Karin Buhl Slæggerup trygt besøge Fregatten Jylland. Museet holder konstant et vågent øje med myndighedernes retningslinjer.

- Gennem hele Corona-tiden har vi arbejdet for et trygt besøg, og det fortsætter vi med! Vi gør alt, for at mindske risikoen for smitte, og gæsterne kan derfor opleve ensretning på skibet, afstandsmarkeringer, så vi alle husker den god afstand, og opsatte spritdispensere, beskriver Karin Buhl Slæggerup.

Kanonskud og klatring
Foruden nyheden ”Skibsdrenges liv ombord” vil der også i efterårsferien være mulighed for at opleve kanonskud og gæsterne kan endda trække i det sprit-rengjorte klatreudstyr og klatre op i skibets stormast.

fregattenjylland kravleKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *