GÅDEN OM SCANDINAVIAN STAR

Foredrag på Museet for Søfart i Helsingør den 7. oktober om eftermiddagen. Natten til den 7. april 1990 brød færgen Scandinavian Star ud i brand midt i Skagerrak på ruten fra Oslo til Frederikshavn, og 159 passagerer omkom i en af de største tragedier i Skandinavien i nyere tid. »Århundredes forbrydelse«, kaldte statsadvokaten den påsatte brand, der aldrig er blevet opklaret.

Få her til lands har gravet dybere i Scandinavian Star-tragedien end Lars Halskov. Både som forfatter bag bogen ’Branden’, samt med sin medvirken i DR’s nylige dokumentarserie, har han gavmildt delt ud af sit indblik i det tragiske hændelsesforløb og efterspil.

Kom og få besvaret en række af de mange spørgsmål, der sidenhen har omgærdet en af Nordens største maritime katastrofer.

I april var det 30 år siden at den danske folkesjæl blev arret for bestandigt, da en brand ombord på færgen Scandinavian Star kostede 159 mennesker livet. Ud over sit forfatterskab, har den mangeårige Politiken-journalist Lars Halskov, medvirket i den nylige DR Dokumentar om tragedien, og er derfor særdeles velbevandret i de dystre teorier om hvorfor det gik så grueligt galt.

• Hvornår: Onsdag d. 7. oktober kl. 16
• Finder sted i M/S auditorium
• Arrangementet er gratis når der er løst billet til museet
Tilmeld dig her

Dokumentar DR, se den via linket her

002 foto mfs 000031653

Scandinavian Star under branden den 7. april 1990, hvor 158 mennesker døde på rejse mellem Oslo og FrederikshavnKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *