fbpx

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

Inkluder i Newsletter: Ja

Ud for Spaniens kyst i Cádizbugten blev et tysk sejler-par i sidste uge angrebet af maskerede mænd i to speedbåde. Det lykkedes dem at afværge angrebet.

Peter Fricke og hans kone lettede anker ved middagstid sidste uge i en Lagune 42 ′′Marianne′′ katamaran fra en ankerplads nær den Portugisisk Port Faro. Allerede før afgangen bemærkede skipperen to kraftigt motoriserede RIB, som sejlede langsomt rundt i området. Åbenbart med den hensigt, stod det klart senere, at udpege sig et offer.

Det tyske sejlerpar fulgte ikke den spanske kyst tæt, men satte en lidt mere direkte kurs mod Gibraltarstrædet, da de to speedbåde kom ind fra agter. Mændene ombord bar elefanthuer og indhentede snart katamaranen, der sejlede for motor op mod vinden i to meter høje bølger.

Vejrforholdene gjorde det vanskeligt for piraterne at borde den tyske båd, og Peter Fricke brugte bådshagen til at støde speedbådene væk fra katamaranens skrog, hvor de maskerede mænd forsøgte at kravle ombord.

I mellemtiden havde hans kone sendt et nødopkald via VHF, som straks blev videresendt til den spanske kystvagt af et nærliggende tankskib. Den spanske kystvagt sendte en helikopter fra den spanske kystvagt.

"Den ankom ti minutter senere og dykkede straks ned over angriberne", fortæller Peter Fricke til magasinet YACHT. Begge speedbåde flygtede mod den afrikanske kyst.

De maskerede mænd anvendte heldigvis ikke våben under angrebet, men den spanske kystvagt har tager hændelsen ekstremt alvorligt ifølge det tyske sejlerpar, som roser den spanske kystvagt, der reagerede så hurtigt. Samt for kaptajnerne på to tankskibe, der tilbød deres hjælp.

"Hvis det er nødvendigt, var de villige til at komme mellem os og angriberne," siger Fricke til det tyske sejlmagasin.

Det tyske par har nu genoptaget deres sejlads tilbage mod Kroatien, hvor deres tur var startet fra.
Kilde: YACHT.de

001 foto lagoon
De tyske sejlere var på vej mod Middelhavet, da de ombord på en katamaran af typen Lagoon 42 blev angrebet af pirater. (modelbillede)











Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *