Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Related Articles: Klar til Silverrudder for niende gang, Silverrudder 2020: Følg din favorit live

Hvem kan sejle foruden vind? Årets Silverrudder har udviklet sig til en tålmodighedsprøve af dimensioner, og langt de fleste af de 312 startende deltagere har nu kastet håndklædet i ringen. Der har været masser af ingen vind, og vejrmeldingen viser ingen nåde: Den kommende nat, og endda søndag, vil højst sandsynlig bringe mere af det samme.

Black Marlin igen først
”Vi forventer maksimalt 10 både i mål”, fortæller Event Director Ole Ingemann. ”Trimaranen Black Marlin med Jan Andersen er igen først, og ser ud til at tage nok en sejr. Vi forventer ham i mål omkring midnat. Også Per Cederberg i sin Seascape ligger langt fremme, og han er jo ikke en der giver op. Men ellers ser det ikke så lyst ud. Vi har før haft svære forhold i Silverrudder, men aldrig har vi set vindstille i så mange timer i træk. Der er hellere ikke udsigter til ret meget vind i nat eller i morgen. I hvert fald bliver der medstrøm i Svendborg Sund fra søndag morgen klokken halv otte. Så de både der kommer så langt, kan i hvert fald få hjælp af strømmen det sidste stykke”.

Samling i Svendborg
Mange af de sejlere der har kastet håndklædet i ringen er nu samlet i Svendborg, og nyder vejret og stemningen – på trods af forholdene har det været en stor naturoplevelse, siger de – og det sociale samvær mellem sejlerne har kunnet finde sted i mindre grupper, og indenfor de Corona-restriktioner der er lagt. Andre er på vej hjem, enten på landevejen eller til søs, og en del har søgt havn på vejen.

Udholdende sejlere
”Jeg har dyb respekt for sejlernes udholdenhed”, siger Ingemann. ”Det er hårdt at sejle i så mange timer mere eller mindre uden vind, men det er jo havets jernmand det her, og der er stadig mange der bliver ved med at forsøge, selv om de har mange sømil tilbage og udsigterne til at nå i mål er dårlige. Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over situationen, men ingen af os kan jo kontrollere vejret. Arrangementet er dog gået rigtig godt, og alle vores 100 frivillige arbejder hårdt for at det alligevel skal blive en god oplevelse.”

Slut kl 12 søndag
Silverrudder 2020 slutter kl. 12 søndag, og præmieuddelingen er kl 13.

”Og mandag starter arbejdet med Silverrudder 2021”, siger Ingemann. ”Starten går 17 september næste år, og vi glæder os allerede til at se sejlerne vende tilbage til Svendborg.”

Følg de resterende deltagere på tracking herSeneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt