Fregatten Jylland har kurs mod 160-års jubilæum

Næste weekend, den 19. og 20. september fejrer Fregatten Jylland sit 160-års jubilæum med kanonskud, krantur og klatring.

Alle sejl er sat til på Fregatten Jylland, når der lørdag den 19. og søndag den 20. september rigges op til jubilæumsfejring i Ebeltoft. Skibet, som havde stabelafløbning i 1860 fra Holmen i København, kan i 2020 fejre 160-års jubilæum, og det markeres hen over weekenden med kanonskud, historiske introduktioner for børn og voksne, ture med lift i 90 meters højde og mulighed for klatring i skibets rig.

- Fregatten Jylland rammer i år sit 160-års jubilæum, og det vil vi gerne markere ved at invitere gæster til et par helt specielle dage, fortæller Karin Buhl Slæggerup, direktør på Fregatten Jylland.

En maritim kulturarv
Bølgerne er gået højt gennem Fregatten Jyllands 160-års historie. I dag ligger skibet i Ebeltoft, som et vartegn for byen og et levende museum, der med sine 71 meter, tre master, og 44 kanoner er et imponerende og enestående symbol på en fantastisk epoke i Danmarks maritime historie.

- Dykker man ned i historien, er det en dramatisk rejse, Fregatten Jylland har været på, og det er helt utroligt, at den kan fejre 160-års jubilæum. Skibet har overlevet et stort søslag, det har ageret kongeskib, sejlet på verdenshavene, været lejrskole for provinsbørn, har sågar været sunket og solgt til ophugning. Men det har heldigvis overlevet det hele, og vi glæder os meget til at fejre fregattens lange liv og vores maritime kulturarv, siger Karin Buhl Slæggerup.

Corona kræver nytænkt fejring
Et helt bevidst valg fra institutionens side har været at afholde sig fra ét samlende arrangement, men i stedet fokusere på en række gentagende aktiviteter fordelt over to dage.
- Vi er meget bevidste om hele Corona-situationen og det sidste vi ønsker er at samle mange mennesker på ét sted. Vi har indført en lang række COVID19-foranstaltninger og har fuld fokus på flowet af gæster over de to dage, så vores gæster kan føle sig trygge ved et besøg, siger Karin Buhl Slæggerup.

Kage, krantur og KANONSKUD
Med et jubilæum i horisonten er der udsigt til et par spændende dage, når gæster bydes velkommen med historiske fortællinger, særudstillinger om Fregattens mange roller, aktiviteter for både store og små samt affyringer af skibets kanon.

- Vi har et spækket program klar til vores gæster. Vi skyder kanonen af og tilbyder både en tur op i en 90 meter lift, hvor man kan nyde udsigten over Ebeltoft og vigen, og muligheden for at klatre i Fregattens rig. Og så vil der selvfølgelig være fødselsdagskage til alle fremmødte, afslutter direktør Karin Buhl Slæggerup.

Dagsprogram kl. 10-16 for jubilæumsdagene:
Kl. 10:00: Dørene åbner for gæsterne
Kl. 10.30: Historisk introduktion om fregatten Jylland
Kl. 11.00: Skibsdrenges liv ombord – introduktion for børn
Kl. 11.30: Hør om fregattens kanoner
Kl. 12.00: KANONSKUD
Kl. 12.05: Lav dit eget reb
Kl. 13.00: Skibsdrenges liv ombord – introduktion for børn
Kl. 13.30: Lav dit eget reb
Kl. 14.00: Historisk introduktion om fregatten Jylland
Kl. 14.30: Lav dit eget reb
Hver 20. min vil der være mulighed for at se skibet fra en lift i 90 meters højde (skal bookes på forhånd)

foto 3 velegnet til webSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"