Sommervarmen rammer rekordforsøg

Højtryksvejret har sat vinden på stand by. Det betyder at det bebudede angreb på Sølvspileren er udsat.

Det danske SailGP hold havde reserveret dagene fra 15. til 18. august til et angreb på Sølvspiler-rekorden, den hurtigste tid rundt om Sjælland under Farøbroen – men det forrygende sommervejr ser ikke ud til at være foreneligt med en sejltiden under 15 timer.

– Den ideelle vejrudsigt har vind nok, men omvendt ikke for meget. Bølgerne må ikke blive større end 1 meter. Omvendt må vi ikke løbe ind i perioder, hvor vinden kommer under 12 - 15 knob over en periode på 10-15 timer, fortæller Rockwool skipper Nicolai Sehested.

Men det stopper ikke her – holdet har brug for mere endnu.
– Vi skal have en vinddrejning, så vi undgår at skulle sejle på kryds, for når vi krydser, så foiler GC32eren ikke, hvilket er nødvendigt, hvis vi skal matche Carbon3s tid, siger han.

Deltager i GC32 afdeling
Med det forrygende sommervejr bliver det ikke i august, at holdet går til angreb på rekorden. Næste mulighed er midt i september. Her er der igen et hul i kalenderen mellem massevis af ”corporate sejladser” som er kundepleje for sponsoren, Rockwool. Holdet deltager senere i et GC32 stævne fra 14. – 18. oktober på Gardasøen. Her håber man på 'full-on' konkurrencetræning med et regulært felt af GC32erne.

Masser af arbejde
En racer som en GC32er kræver en del vedligehold faktisk fortæller Nicolai Sehested at de hidtil har brugt 10 timer på vedligehold for hver time der er blevet sejlet i båden.
Det danske hold håber at kunne starte fra København, hvor båden står på land i øjeblikket. Men det er endnu ikke afgjort og det vil komme an på vejrprognoserne.

– I F50eren ville være rundt på under 10 timer, men det er nok ikke Sølvspileren der står øverst på Russel Coutts liste over betydningsfulde sejlader,
siger Nicolai Sehested.

Træner med 6 mand om bord
Han fortæller, at man har valgt at lave træning og rekordforsøg med alle seks mand om bord selvom om den gør det lidt tunge båd endnu tungere. Forklaringen er, at man ønsker, at alle får del i læringen omkring foiling og kommunikation, så holdet kan udviklet sig sammen.

– I forhold til Sølvspileren, så er august ude. Vi ser nu frem mod de tre dage i midt i september og ellers hedder det oktober eller november. Til den tid får vi brug for noget varmere tøj,
griner Nicolai Sehested.

Hvis du lige sidder og er i tvivl om hvordan er det nu en GC32 sejler, så får du et lille klip, fra sidst feltet sejlede på Gardasøen: Kort nyt

I aften - Rindom i Natholdet

Kapsejlads

F18: Stor ros til Aarhus Int. Sejlsportscenter - 'Great city,...

Kapsejlads

Silverrudder 2021: Hvilket jubilæum...vi talte med nogle af de...

Kapsejlads

H-båd: Yes - nyt team øverst på podiet

Kapsejlads

WOW: Vanvittig tæt afgørels i Sundby

Kapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Udvalgte artikler *