fbpx

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Inkluder i Newsletter: Ja

Vejret i juli måned har godt nok været piv-ringe, og DMI taler om den koldeste - vådeste og mest blæsende juli i over 22 år! Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget...Med 27.186 gæster i juli måned satte M/S Museet for Søfart sin egen rekord - aldrig har en juli været så travl. Museet var flere dage nødt til at lukke for publikum af hensyn til afstandskravet.

Men det er ikke kun det høje besøgstal, der glæder direktør Ulla Tofte: "Mange af gæsterne er førstegangsbesøgende og blandt dem er der også mange, der slet ikke normalt går på museum. Det er glædeligt, for det viser at museer er for alle danskere - ikke kun eliten, som det ellers ofte bliver sagt", siger hun.

Som mange andre kulturinstitutioner havde museet ellers frygtet sommeren, hvor udenlandske turister normalt udgør 25% af de besøgende. Men i år er danskerne blevet hjemme og det kan mærkes på M/S Museet for Søfart. Ud af de 27.186 gæster var ca. 17.000 børn.

Museet har gennemført publikumsundersøgelser i løbet af sommeren der nu skal bearbejdes med henblik på at få mere viden om gæsternes bevæggrund for at besøge netop M/S Museet for Søfart.