Flere får hjælp på vandet

Related Articles: Alarm afbrød indvielse af ny redningsstation , Båd udbrændt i Storebælt, Danboat prisen til frivillig organisation, Dansk Søredningsselskab døber nyt fartøj i Juelsminde, De yder en formidabel indsats, DSRS Helsingør får ny redningsbåd, I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt! , Stupide tyve på spil igen igen!, Tjek motoren før sommerturen, To Kitesurfere reddet ved Lynæs, Travle dage for Dansk Søredningsselskab

Dansk Søredningsselskab har i år indtil midt juli hjulpet over 400 sejlere, som på den ene eller anden måde var endt i en situation der krævede hjælp udefra. Grundstødninger, motorstop, og 'ting' i skruen er de årsager hjælperne ofte støder på. 

Det er cirka halvanden gang så mange assistancer som samme periode sidste år.

– Bådsalget eksploderer lige nu, og havnene kan næsten ikke finde pladser nok. Så der kommer masser af nye sejlere til. Og selvom nogle af dem, vi hjælper, er erfarne sejlere, så er det klart, at jo flere sejlere, der er på havet, des mere får vi at lave, siger Kristian Hansen, der er koordinator hos Dansk Søredningsselskab, til DR.

2020 ligger 44 procent over 2019 for perioden 1. januar-13. juli, med 405 assistander, hvor de 'kun' nåede op på 280 sidste år.

Dansk Søredningsselskab er en almen nyttig forening / frivillig organisation, som du kan støtte ved at være medlem, og et medlemskab bidrager til, at Søredningsselskabet kan drive og udvikle aktiviteterne til gavn for danske bådejere. Medlemskab af Dansk Søredningsselskab er samtidigt medlemskab af de tilsvarende søredningsselskaber i Sverige, Norge, Finland og Ålandsøerne.
kilde: Dansk Søredningsselskab/DR

002 dansk søredningsselskab nyhed02

Allerede midt juli var man på 479 aktioner i år - og der vil dukke mange flere aktioner op.★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker