fbpx

Søfartsstyrelsen tager hurtig action - vil forebygge grundstødninger i Guldborg Sund

Inkluder i Newsletter: Ja

Sommerens grundstødninger i Guldborg Sund syd for Frederik IX's Bro får omgående konsekvenser, idet Søfartsstyrelsen allerede i den kommende uge vil foretage en inspektion af sejlrenden.

SIG, Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune gjorde for ganske få dage siden (15. juli, red.) Søfartsstyrels opmærksom på, at en navigationsadvarsel meldte lavere dybder i sejlrenden, og at flere både var stødt på grund, på trods af søkortrettelsen fra 26. juni 2020.

Efter disse rettelser skulle sejlrenden være korrekt afmærket med mindst 2,1 meter vand, hvilket nu viser sig ikke at være tilfældet. Søfartsstyrelsen har fået oplyst positioner for grundstødninger fra blandt andre brofoged Jørn Hansen.

"Det er bydende nødvendigt, at der iværksættes en tilbundsgående afklaring af, hvad der kan og skal gøres for at sikre det sydlige løbs “målsætning”, at der ved daglig vande er 2,1 m vand i sejlløbet” udtalte SIG's koordinator, Per Thomsen, i henvendelsen til Søfartsstyrelsen, og fortsatte "I den forbindelse kan det være nødvendigt med uddybning og eventuelt at fjerne nogle sten".

Ulla Bjørndal Møller, sektionschef, operationer, Søfartsstyrelsen, har omgående besvaret SIG's henvendelse: "Myndighederne arbejder i forvejen tæt sammen omkring sejlrenden i Guldborgsund", skriver hun i en mail til SIG. som afsluttes med  "Sidste fælles myndighedsmøde omkring Guldborgsund var den 3. juli 2020. I næste uge (fra 20. juli) foretages inspektion af sejlrenden af Søfartsstyrelsen i samarbejde med den lokale vagermand, hvor al afmærkning gennemgås og vurderes jævnfør Kystdirektoratets opmålinger af og anbefalinger for området i januar 2020, under hensyntagen til de faktiske lokale forhold i området, herunder de indkomne indberetninger".

"Vi er svært tilfredse med Søfartsstyrelsens hurtige reaktion og ser frem til, at sejlere fra ind- og udland trygt kan besejle Guldborg Sund med det gode sømandsskab og respekt for sømærkerne, dette farvand altid vil kræve", oplyser talsmand Palle Tørnqvist.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *