The Ocean Race udsat – Aarhus stadig med

Related Articles: Richard Brisius, CEO The Ocean Race: "Aarhus, Europas sejlsports-hovedstad", Sehested: IMOCA en god idé i The Ocean Race

Så kom meldingen omsider: The Ocean Race er udsat til 2022. Racet rundt om jorden skulle oprindelig være startet i efteråret 2021, men situationen omkring Corona/Covid 19 har ramt forberedelserne, både for hold og arrangører, så hårdt, at en udsættelse måtte komme.

50 års jubilæum
Det nye starttidspunkt vil ligge i oktober 2022, og starten vil som normalt gå fra Alicante. Målgang er planlagt til Genoa i Italien, i juni/juli 2023. Det år er det i øvrigt 50 år siden første gang racet blev gennemført (1973), den gang som Whitbread Round the World Race.

Den nye rute, som du kan se her under, har stadig Aarhus med som et stopover. De atlantiske Kap Verde-øer og kinesiske Shenzhen er nye bekendtskaber. Det samme gælder Genoa, som altså afslutter racet.

screen shot 2020 07 16 at 17.48.35

10-års plan
Svenske Richard Brisius, som sammen med Johan Salén ejer og driver racet, siger at de udover den aktuelle udsættelse har udviklet en 10-års plan. Den skal give deltagere, sponsorer og andre interessenter mulighed for at planlægge på lang sigt. Forberedelser er nøgleordet for en sådan sejlads, det er et enormt arbejde at blive klar til start, og det tager lang tid. Finansieringen er en stor del af udfordringen, og i fremtidens post corona situation vil det næppe blive nemmere.
De næste tre race vil foregå i 2022/23, 2026/27 og 2030/31.

ocean race udsat

Tilfredse sejlere
I en pressemeddelelse fra arrangørerne udtrykker flere af racets mest berømte sejlere tilfredshed med beslutningen – det gælder blandt andre Torben Grael, Peter Burling og Chris Nicholson. De peger alle på at deres forberedelser den her gang har været så påvirket, at udsættelse var den helt rigtige beslutning.

Se mere her

… og så en video her til sidst, for lige at genopfriske hvor fedt det race egentlig er...