VendéeArctique: Hvem viser styrke inden Vendée Globe?

Related Articles: Manuard-designet IMOCA overrasker – se video, Sehested: IMOCA en god idé i The Ocean Race

Tirsdag aften sejlede Jeremie Beyou ind i Les Sables d’Olonne, som vinder af Vendéearctique. Sejladsen er en opvarmning til Vendee Globe, og en del af trænings/kvalificeringsforløbet frem til den helt store tur rundt om jorden til efteråret.

Mod nord
Vendeearctique er et nyt påfund, som har bragt IMOCA-flåden nordpå, til et waypoint sydvest for Island. På vejen mod nord skulle sejlerne passere Fastnet Rock syd for Irland, og på vejen tilbage var der lagt et waypoint ude i Atlanten, vest for Biscaya. I alt var distancen 2.807 sømil, men reelt har sejlerne tilbagelagt omkring 3.200 sømil.

Charal stadig først
Jeremie Beyou har længe været manden at slå. Hans revolutionerende IMOCA Charal repræsenterer seneste generation foiling-teknologi, og har allerede været igennem en lang test-periode. Beyou kender båden, sejler den godt, og viste altså nok en gang at han må regnes blandt de absolutte favoritter til det kommende Vendee Globe. Beyou brugte 10 døgn, fem timer og 14 minutter på distancen.

charal 20200713 1

Tæt i toppen
Det var dog ikke nogen nem sejr – lige i hælene fulgte nemlig en anden hård nyser i IMOCA-klassen. Charlie Dalin er af mange regnet som den kommende store stjerne, og han råder også over en ”state of the art” IMOCA ved navn Apivia. Dalin er også hurtig, og krydsede målstregen mindre end en time efter Beyou. Dalin var selv hårdt presset af Thomas Ruyant (LinkedOut), som var inde kun 20 minutter senere. Og kun en halv times tid efter kom den første kvinde i mål, Sam Davies (Initiatives Coeur). Det er en bemærkelsesværdig præstation, eftersom Davies ikke sejler en IMOCA med seneste generation foils.

The Boss ikke med
Den eneste ikke-franske sejler med reelle vinderchancer, Alex Thompson (Hugo Boss) deltog ikke. Dog var der ikke kun franske sejlere med i feltet: Udover engelske Sam Davies på fjerdeplads, var også tyske Boris Herrmann (Sea Explorer YC Monaco) stærkt sejlende, noget han viste med en syvendeplads. Italienske Giancarlo Pedote (Prysmian Group) blev nummer otte, og japanske Kojiro Shiraishi (DMG Mori Global One) blev nummer 10.

20 deltagende både
Hele 20 IMOCA-både startede sejladsen, og 17 fuldførte. Eller mere præcist: Ser ud til at fuldføre – i skrivende stund er der stadig fem både undervejs mod mål. Men vejret er fornuftig, og de sidste både i feltet forventes i mål i løbet af torsdag eller nat til fredag.

Nyheder, tracking og resultater herSeneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt