Kronprinsen med Beha-familien rundt i Danmark

Først​e program af 'Kurs mod danske kyster' bliver sendt på torsdag, den 16. juli klokken 20 på TV2.

Mikkel Beha og familien var egentlig på vej sydpå om bord på skibet Havana, da coronavirussen fik dem til at lægge kursen om. En hurtig programomlægning er nu blevet til fem udsendelser, hvor vi kan følge den kendte sejlerfamilie, der også har Kronprins Frederik med om bord på dele af turen, rundt til danske kyster.

– Vi genbesøger mange af de steder, jeg har minder fra og møder en masse mennesker, som jeg holder af. Jeg har en kæmpe kærlighed til Danmark, for det er jo her, jeg hører til, siger Mikkel Beha.

Turen kommer til at gå gennem hele landet: fra Smålandsfarvandet og det Sydfynske øhav til Langeland, Limfjorden og Læsø.

– Der er ingen tvivl om, at farvandene herhjemme er utrolig smukke, særligt om sommeren, og jeg glæder mig til at dele historier og oplevelser om vores dejlige sommerland med familien, når jeg kommer hjem, skriver Kronprinsen på Kongehusets Facebook.

Rejsen rundt i Danmark foregår på det tidligere svenske søredningsskib Wallenberg, som familien erhvervede forud for udsendelserne 'Kurs mod nord', hvor familien kom til Svalbard og blandt andet oplevede Nordlys, hvidhvaler og dykkede under isen.

Også på turen rundt ved de danske kyster kan seerne se frem til at se Beha-familien og Kronprisen på dykkerture i havet.

Familiens sejlskib ”Havana” ligger i mellemtiden på land i den galiciske havneby La Coruña og venter på, at coronakrisen damper af.